Gazete Emek- Hulusi Akar, gündemdeki son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Libya ile yaptığı anlaşmaların hukuka aykırı olmadığını, Libya’daki Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanındığını söyleyen Akar, "Bizim NATO müttefikimiz, komşumuz Yunanistan, ‘Her şey benim istediğim gibi olsun’ istiyor. Kurallar, usuller, uluslararası hukuk var. Her şey sizin istediğiniz gibi olmaz" ifadelerini kullandı.

Libya konusunda TBMM’den çıkan tezkereyi de hatırlatan Akar, "Orada bizim eğitim ve danışmanlık timimiz var. Libyalı kardeşlerimizin eğitimi için gerekli desteği sağlıyor, danışmanlık hizmetlerimizi sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.

İdlib'den Türkiye sınırına doğru yaşanan göç dalgasına da değinen Bakan Akar, "İdlib’de dün gece de yoğun hava saldırıları sonucunda binlerce insan kendilerini kurtarmak için Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekat bölgelerine kaçmak için çabalıyor" ifadelerini kullandı.

Akar, Yunanistan'ın, Ege'de uluslararası anlaşmalarla belirlenen gayri askeri statüdeki 23 adadan 16'sını anlaşmalara aykırı olarak silahlandırdığını belirterek, "Yunanistan'dan uluslararası hukuka, imzaladığı anlaşmalara ve iyi komşuluk ilişkilerine göre davranmasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: K24

Editör: TE Bilişim