Gazete Emek- Milli Savunma Bakanı Akar, Suriye'de Fırat'ın batısına yönelik askeri harekatlarla kontrolün sağlandığını söyledi. "Fırat’ın doğusunda, Minbiç’te ciddi belirsizlikler var. Minbiç de bize daha önce verilen sözler çerçevesinde yapılması gereken hareketler var" şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Özel Kuvvetler İhtisas Kursu Kapanış Töreni’ne katıldı.

Törende konuşan Akar, Rusya’ya sağlanan mutabakat kapsamında Suriye’nin İdlib kentindeki faaliyetlerin sürdüğünü söyledi. Akar, “İdlib’deki faaliyetler devam ediyor. Bu konuda Rusya ile temaslarımız sürüyor. Sahada ilgili komutan arkadaşlarım, karargahlarda ilgili personel, gerektiğinde de bakanlar düzeyinde bizler, Rusya ile gerekli konuşmaları yapmak suretiyle ateşkes ihlallerinin önlenerek ateşkesin korunmasına yönelik çalışıyoruz” dedi.


Suriye’de Fırat’ın batısına yönelik askeri harekatlarla kontrolün ele alındığını belirten Akar, “Fırat’ın doğusunda, Münbiç’te ciddi belirsizlikler var. Minbiç de bize daha önce verilen sözler çerçevesinde yapılması gereken hareketler var. Bunlar şu ana kadar yapılmadı. Bunu her seferinde muhataplarımıza hatırlatıyoruz” diye konuştu.

Bununla ilgili planlama çalışmalarının sürdüğünü aktaran Akar, “Fırat’ın doğusu büyük çoğunluğu Arap kardeşlerimizin yaşadığı bölgeler. PKK/YPG’li teröristler buraya geldiler köylere, kasabalara çöktüler. İnsanlara her türlü ezayı, cefayı yapıyorlar. İnsanlara kadın, yaşlı çocuk demeden her türlü baskı, zulmü yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

‘BÖLGEDE OLDU BİTTİYE İZİN VERMEYECEĞİZ’

Türkiye’nin komşu ülkelerin toprak bütünlüğüne saygılı, uluslararası ve ikili anlaşmalardaki taahhütlerinin arkasında söyleyen Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak burada bize karşı bir tehdidin, tehlikenin oluşmasına, ilerleyen zamanlarda da bunun gelişmesine ve başımıza bela olmasına göz yummayacağımızı söylüyoruz. Komşumuz olan bu bölgede oldubittiye göz yummayacağımızı, izin vermeyeceğimizi bütün dünyaya söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Barışçıl yollarla, diyalogla problemlerin çözülmesini arzu etmekle birlikte gerektiğinde ‘ölürsem şehit kalırsam gazi’ anlayışı içinde milli planlarımızı da uygulayabileceğimizi bütün dünyaya bildirdik.” 

Kaynak: Duvar


 

Editör: TE Bilişim