Gazete Emek-Hürriyet Gazetesi'ne geçmesiyle büyük tartışma yaratan Akif Beki'nin Hürriyet'teki yazılarına son verildi. 

Beki, bu defa ise Ahmet  Davutoğlu ve Abdullah Gül'e yakınlığı ile bilinen Karar Gazetesi'ne geçti. 

Beki, 12 Eylül'den itibaren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakın Karar gazetesinde yazmaya başlayacak...

Hürriyet gazetesi yönetimi, 2013'ten beri Hürriyet'te haftada 3 gün yazan Akif Beki'nin yazılarına 9 Ağustos'ta son vermişti.

Aydın Doğan'ı canhıraş bir şekilde savunmuştu

Hürriyet Yazarı Akif Beki, Doğan Holding’in Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından hükümete yakınlığıyla bilinen medya kuruluşları tarafından bir kampanya başlatıldığını ileri sürerek bir yazı yazmıştı. 

Beki, “Doğan Grubu FETÖ’cü mü dediniz, pardon bir dakika!” başlıklığı attığı köşesinde, isim vermeden eski Star yazarı Cem Küçük’ün “Basın aleminde bir dönemin sonuna yaklaşıyoruz. Medya tarihinde önemli bir dönemece girdik” şeklindeki sözlerini hatırlatarak, “Gözüm bir yerden ısırıyor bu cayırtıları, yabancı değil bu kampanya... Ergenekon’la mücadele de böyle böyle araçsallaştırılmıştı. Birileri şimdi FETÖ’yle mücadeleyi de aletleştirme peşinde” diye yazmıştı.

 
Beki yazısında ayrıca, “Dün FETÖ’nün zulmüne uğrayanlar, bugün FETÖ’cülükle suçlanıyor. Dün FETÖ’nün mağduru olanlar, bugün FETÖ soruşturmalarında sanık sandalyesine oturtulmak isteniyor. Dün FETÖ tarafından Ergenekon’un medya ayağı diye tasfiye edilmek istenenler, bugün FETÖ’nün medya ayağı diye tasfiye edilmeye çalışılıyor” ifadelerini kullanmıştı. Şimdi Hürriyet'ten kovulan Beki'nin Karar'daki yeni köşesinde nasıl bir yazı kaleme alacağı ise merak konusu. 

Editör: TE Bilişim