Gazete Emek- İBB’nin 6 bin taksi kiralama teklifi İstanbul Ulaşım ve koordinasyon merkezi (UKOME) kararıyla kabul edilmeyerek, komisyona havale edildi. İBB CHP Meclis Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup Sözcüsü Tarık Balyalı toplantının ardından sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “6000 yeni Taksi plakası teklifi UKOME tarafından kabul edilmedi. Teklif alt komisyona havale edildi ve bir dahaki UKOME toplantısında tekrar görüşülecek” dedi.

TEKLİF ALT KOMİSYONA BIRAKILDI

Balyalı, “Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) İBB’nin çoğunluk hakkının elinden alınmasıyla İstanbulluya bedel ödetilmek isteniyor. Tamamı İBB tarafından işletilecek İstanbul’a 6 bin yeni taksi teklifi,tüm çabalarımıza rağmen alt komisyona bırakıldı” diye konuştu.

ŞEHİR HATLARI VAPURLARI 10-16 SAATLERİ ARASI 5 KURUŞ OLACAK

İBB’den yapılan bir diğer açıklamada, “Bugün alınan kararla şehir hatları vapurları 31.08.2020 tarihine kadar 10.00/16.00 saatleri arasında sadece 5 kuruş olacak şekilde yeniden fiyatlandırıldı. Bu uygulamayla deniz ulaşımının özendirilmesi amaçlanıyor. İstanbul’umuza hayırlı olsun” denildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’da paylaşım yaptı ve “hayırlı olsun” dedi.

İBB ALEYHİNE KAMPANYA

UKOME toplantısı öncesi sosyal medya hesaplarından da İBB aleyhine kampanya başlatıldı. Aktrolller tarafından gerçekleştirildiği ve bot hesapların yer aldığı hashtag çalışmasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘5 bin yeni taksi projesi’ hedef alındı.

Kaynak: Dokuz8HABER

Editör: TE Bilişim