Gazete Emek- Ölüm orucuna son vermesinin ardından dün yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için Gazi Cemevi'nde yapılan anmaya polis izin vermedi. Cemevinde düzenlenen ses çıkarma eylemine polis biber gazı sıktı.

Cemevine giren kalabalık ise kapıları kapatarak barikatlar kurdu.

Polisin müdahelesinin ardından açıklama yapan Halkın Hukuk Bürosu, çok sayıda kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Büronun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Müvekkilimiz İbrahim Gökçek'in cenazesinin bulunduğu Gazi Cemevi'nde bugün saat 10:00'da tören yapılarak, defnedilmek üzere Kayseri'ye yola çıkılacaktı. Ancak cemevinin etrafındaki sokak başları, yine cemevi sokağının başı ve sonu polislerce kapatılmış durumdadır. İbrahim'in sanatçı dostları, yakınları, sevenleri, dinleyicileri cemevine girmek istemekte ancak sokak başlarında bekletilerek girmeleri engellenmektedir. Gazi'nin tüm sokakları tören yapmak için Cemevine girmek isteyen halkla doludur. Valiliğin cenaze yürüyüşü yaptırmama yönünde kararı olduğu şifahi bilgiyi almamız üzerine buradaki yaptığımız görüşmede; öncelikle böyle bir kararın hukuka aykırı, inanca, gelenek göreneklere saygısızlık olduğunu belirterek böyle bir yasak getiremeyeceklerini ifade ettik. Öte yandan; içeride yapılacak törene hiçbir hukuki karar ve işlemle müdahale edemeyeceklerini; her kişinin kendi inanç ve geleneklerine göre defnedilme hakkı olduğunu, sokak başlarını kapatarak tören-anma yapmak isteyenlerin engellenmesinin İbrahim'in inanç ve geleneklerine göre defnedilme hakkının engellenmesi olduğu uyarısında bulunduk."

Gözaltına alınan isimlerden bazıları: Ahmet Gökçek (İbrahim Gökçek'in babası), Cengiz Şahin, Doğa İncesu, Fırat Kıl, Dilan Ekin, Dursun Şahin ile Grup Yorum üyeleri Dilan Poyraz ve Eren Erdem.

DÜN YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Açlık grevini 4 Ocak’ta ölüm orucuna çeviren ve eylemini 323’üncü gününde sonlandıran Grup Yorum’un gitaristi İbrahim Gökçek, tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirmişti.

Gökçek'in talepleri şöyleydi:

-Konser yasaklarının son bulması.

-Grup üyelerine yönelik davaların düşürülmesi.

-İçişleri Bakanlığı’nın haklarında çıkardığı yakalama kararlarını kaldırması.

-Faaliyetlerini yürüttükleri İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların son bulması.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim