Gazete Emek- İçişleri Bakanlığı tarafından 32 ilin valiliklerine genelge gönderildi. 'Bölücü Terör Örgütü Kış Üslenmesi' başlıklı genelgede, “Bölücü terör örgütü mensupları ve uzantılarınca yüksek miktarlarda döviz bozdurulabilir” denildi ve 'dikkat çekici miktarda' yaşam malzemesi satın alınabileceği anlatıldı.

İçişleri Bakanlığı, valiliklere ‘PKK’nin yüklü miktarda döviz bozduracağını ve dikkat çekici miktardaa yaşam malzemesi alacağı’na dair uyarının yer aldığı bir genelge gönderdi.

Bakanlık tarafından, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Osmaniye, Ordu, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Tunceli ve Van valiliklerine, “Bölücü Terör Örgütü Kış Üslenmesi” konulu genelge gönderdi.

TOPLU ALIŞVERİŞLERDE İHBAR UYARISI

Genelgede şöyle denildi: “Bölücü terör örgütü mensupları ve uzantılarınca, toptan satış yapan yerler ile market, bakkal, manav, tüp bayi gibi yerlerden dikkat çekici miktarda un, şeker, konserve, helva, reçel, tüp vb. gıda ve yaşam malzemelerinin satın alınabileceği ve yüksek miktarlarda döviz (dolar vb.) bozdurulabileceği konusunda kolluk kuvvetlerince başta ilgili meslek odaları (pazarcılar, bakkallar ve bayiler, ayakkabıcılar vb.) ile esnafın (toptan gıdacılar, marketler, tüp bayileri vb.) dikkatli olmaları hususunda uyarılarak olası durumlarda kolluk birimlerine haber vermeleri yönünde tebligat yapılacak.”

LOJİSTİK İKMAL UYARISI

Köy/dağ yollarında arama faaliyetlerinin arttırılacağı belirtilen genelgede şu ifadelere de yer verildi: “Örgüt mensuplarına yapılabilecek lojistik ikmal faaliyetlerine karşı başta kamyonet, panelvan, minibüs türü olmak üzere şüpheli araçların detaylı aramalardan geçirilmesi; erzak, yaşam malzemesi, piknik/mutfak tüpü vb. madde taşıyan araçların kontrolüne ağırlık verilmesi; tali yol, köy ve arazi yollarında devriye sayısının arttırılması ve şok yol kontrol faaliyetlerinde bulunulacak.”

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim