Gazete Emek- İHD, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gazeteci Portakal’ı hedef alan sözlerini ‘saldırı’ olarak niteleyerek, bunu kınadı. Yapılan açıklamada, Portakal’ın hedef gösterilerek can ve mal güvenliğinin tehlikeye atıldığı belirtildi ve “Suç işleyenler hakkında işlem yapılması için yetkilileri göreve çağırıyoruz” denildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FOX Tv Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’a yönelik tehdit içeren sözlerine ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Erdoğan, protesto hakkından bahseden Portakal’ı, “Birileri çıkmış, portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir nedir? Sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini, bilmezsen haddini bu millet patlatır enseni” sözleriyle hedef almıştı.

İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Erdoğan’ın sözlerine atıfta bulunarak, “Suç işlemekle kalmamış, Fatih Portakal’ı hedef göstererek şahsının ve yakınlarının can ve mal güvenliğini tehlikeye atmıştır” diye konuştu.

Düşünce, ifade ve basın özgürlüğüne yönelik saldırıların son yıllarda daha da arttığını ifade eden Yoleri, “Bizzat Cumhurbaşkanı, Anayasa ve devletin tarafı olduğu uluslararası sözleşmelere aykırı davranmakta ve bu davranışında ısrar etmektedir” dedi.

Basın özgürlüğüne yönelik saldırıların derhal durdurulmasını istediklerini belirten Yoleri, “Fatih Portakal’a yönelik saldırıyı kınıyor, suç işleyenler hakkında işlem yapılması için yetkilileri göreve çağırıyoruz.  Ve maruz kaldığı bu saldırı karşısında Fatih Portakal ile dayanışma içinde olacağımızı duyuruyoruz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim