Gazete Emek-İçişleri Bakanlığı, Ankara’da hastaneye gitmek için dışarı çıkan bir yaşlıyı, kendisini polis gibi tanıtarak ‘Normalde cezai işlem uygulamamız gerekiyor. Bu seferlik sizi affedelim’ diyerek tehdit eden şahsın yakalandığını ve hakkında işlem başlatıldığını açıkladı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Dün hepimizi üzen görüntülere neden olan M.T.E. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanıp hakkında işlem başlatıldı. Videoya çektiği İhsan amcamızı kaymakamımız ziyaret ederek Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile telefonda görüştürdü. Amcamızdan bu münasebetsizlik adına özür diledik” denildi.

Ancak kaymakamlık yetkililerin, korona virüsü salgınında risk altındaki yaşlı yurttaşı ziyaretinde maske ve eldiven takmaması eleştirilere neden oldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da konuyla ilgili attığı tweet dizisinde “Büyüklerimizi taciz eden, onları küçük düşürmeye çalışan, rızaları olmaksızın görüntüleyen, sosyal medyada alay ve linç konusu yapan kişiler hakkında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır” dedi.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim