Gazete Emek- Adalet Bakanı Gül de "Adalet sistemimiz, evde kalmanın yalnız İhsan Amca'ya mahsus olmadığını anlaması için şüphelinin 15 gün konutundan çıkmamasına ve salgın riskinden sonra da büyüklerimizin kıymetini anlaması için huzurevi ziyareti yapmasına karar verdi." açıklamasını yaptı.

Dün, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen dışarıya çıkan İhsan Yavaşça'ya ait sosyal medyada paylaşılan video tepki çekti. Videoyu çeken kişi İhsan Yavaşça'nın yanına gidip, polis gibi davranarak, "Normalde ceza kesmemiz gerekiyor, bu sefer sizi affedelim" dedi. Yaşlı adam ise "Hastaneye geldim, otobüs almadı beni, polise söyledim" yanıtını verdi. Yaşlı adam ile dalga geçilen video, sosyal medyada büyük tepki çekti.

GÖZALTINA ALINDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tepki çeken videoyu çekip paylaşan kişinin M.T.E. olduğunu belirledi. M.T.E. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

M.T.E. hakkında TCK’nın 262’nci maddeden kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. TCK’nun 262’nci maddesinde “Bir kamu görevini, kanun ve nizamlara aykırı olarak yerine getirmeye teşebbüs eden veya terk emri kendisine bildirilmiş olduğu halde görevi sürdüren kimseye üç aydan iki yıla kadar hapis cezası verilir” düzenlemesi yer alıyor.

KONUTTAN ÇIKMAMA VE HUZUREVİ ZİYARETİ CEZASI

M.T.E, emniyetteki işlemlerinin ardından 'kamu görevini usulsüz üstlenme' suçundan adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusundan sonra Ankara 1'nci Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan M.T.E.'ye 15 gün konutunu terk etmeme ve huzurevini ziyaret etme cezası verildi.

BAKAN AÇIKLADI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Adalet sistemimiz, evde kalmanın yalnız İhsan Amca'ya mahsus olmadığını anlaması için şüphelinin 15 gün konutundan çıkmamasına ve salgın riskinden sonra da büyüklerimizin kıymetini anlaması için huzurevi ziyareti yapmasına karar verdi" ifadelerini kullandı.

21 Mart Cumartesi saat 00.00'da 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlar için sokağa çıkma yasağı kararı alımıştı.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim