Gazete Emek- ‘Altı yaşında evlenilebileceği’ne dair fetvasıyla hatırlanan ilahiyatçı Nurettin Yıldız, bu defa da yabancı bir erkekle kadının asansörde yalnız kalması neticesinde İslam’a göre ‘halvet’ şartlarının oluşacağı yönünde açıklamalar yaptı.

Sosyal medyada dolaşıma giren videosunda Yıldız, asansörle katlar arasında yapılacak yolculukta geçen bir-iki dakikanın ‘halvet’ şartlarının gerçekleşmesi için yeterli olacağını söyledi.


Yıldız: “Asansör, bir apartmanın giriş katından sekizinci katına kadar çıkacak olan bir asansör. Halvet ortamı oluşturur mu? Yani yabancı bir erkek ve bir kadın giriş katında bindiler, sekizinci kata kadar çıkacaklar. Görünürde yani bir dakika, iki dakikayı geçmeyen bir yolculuk bu. Ama dinimizin bu konudaki hassasiyeti açısından bakıldığında… Halvet şartları, yani erkekle kadının kapalı bir ortamda bulunması durumu asansörde oluşmaktadır. Evet, çok geniş bir yelpazeden bakıp esnek değerlendirmemiz halinde ‘Bunun neresi halvet olur, kapısı kilitlenmiş bir ev değil’ de denebilir. Ama bir asansörün, mesela bir katta kilitlendiğini düşünürsek… Eski asansörlerde olabilen şeyler bunlar. Üç dakika, beş dakika, 10 dakika yardım çağrılıncaya kadar kimsenin izleyemeyeceği bir ortamda yabancı erkekle baş başa kalmış olması demektir kadının.” 

Kaynak: Diken

Editör: TE Bilişim