Gazete Emek- Cihaner, "Partimizin sol bir siyasetle başarıya ulaşacağını düşünüyoruz, bu anlayışla CHP Genel Başkanlığı'na aday oldum" dedi.

"DAHA GÜÇLÜ BİR YAPIYA İHTİYACIMIZ VAR"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner, partisinin 37. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkanlık görevi için adaylığını açıkladı. 

Cihaner'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

- Parti içi mekanizmaların daha da güçlendirildiği bir yapıya ihtiyacımız var. 

- Bizler partimizin demokratik örgüt ve yönetim anlayışıyla, cumhuriyetin kazanımlarını sahiplenen çağdaş, sol bir siyasetle başarıya ulaşacağını düşünüyoruz. Bu anlayışla yola çıkarak, CHP Genel Başkanlığı'na aday oldum. 

- CHP Genel Başkanlığı, dünyayı değiştirebilecek bir konumdur.

Cihaner açıklamasında, "Kurultayın pandemi koşullarında düzenlenmesi, yanlıştır. Bu kurultay iktidar dinamizmini partimize taşıyamaz. Lütfen bütün delegeler bu kurultaya katılsın. Kurultayımız geçmişe dönmek için değil, geleceği kurmak için, adalet için, gelecek için bir CHP'ye ihtiyaç var. Bugün CHP'nin en güçlü organı Parti Meclisi olmalıdır. Başta önseçim olmak üzere parti içi demokrasinin daha fazla işletildiği bir parti yapısına ihtiyacımız var.Bizler partimizin çağdaş sol bir siyasetle başarıya ulaşacağına inanıyoruz." dedi. 

Cihaner, "Bu amaçları gerçekleştirmek için CHP Genel Başkanlığı'na aday olduk. CHP Genel Başkanı dünyayı değiştirecek konuma sahiptir.  CHP Genel Başkanı önce partiyi, sonra ülkeyi, sonra da dünyayı değiştirebilecek güçtedir.  İhtiyacımız olan şey cesaret, cesaret, cesaret..." düşüncesini dile getirdi. 
 
İlhan Cihaner, adaylık için gerekli desteğe sahip olduğunu ve son iki günde bunun daha da artacağını söyledi.

Bir soru üzerine Muharrem İnce ile de temasta olduklarını söyleyen Cihaner, "Kazanacağınızı düşünüyor musunuz?" sorusuna ise "İnandığımız için bu yola çıkıyoruz" dedi.

İLHAN CİHANER KİMDİR?

23 Şubat 1968’de Kars’ta doğdu. Baba adı İsmail Hakkı, anne adı Zeynep’tir. Hukukçu, Cumhuriyet Savcısı; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Gazi Üniversitesi Kamu Hukuku Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde yüksek lisans yaptı.

Reyhanlı, İdil, Çamlıdere Cumhuriyet Savcısı; Vezirköprü, Alaşehir, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı; Adana Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı. 2012, 2014 ve 2016’da yapılan CHP kurultaylarında Parti Meclisi Üyeliğine seçildi. 24. Dönemde Denizli Milletvekili seçildi.
Cihaner, evli ve 1 çocuk babasıdır.

İlhan Cihaner, eski cumhuriyet başsavcısı, Cumhuriyet Halk Partisi eski milletvekili. 2012, 2014 ve 2016’da yapılan CHP kurultaylarında parti meclisi üyeliğine seçilmiş olup, halen bu görevi yürütmektedir.

Editör: TE Bilişim