Gazete Emek- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy’de yurttaşlara hitap etti. “Bu şehirde büyük yoksulluk yaşanıyor, kentsel dönüşüm kaosa dönüşmüş, 70-80 kişilik sınıflarda eğitim görülüyor” diyen İmamoğlu, “İstanbul’da seferberlik başlatacağız” dedi.

Kişilere ya da partilere hizmet etmeyeceğini ifade eden İmamoğlu, “16 milyon İstanbulluya hizmet ederim. Her toplantımızı naklen yayın yapacağım” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda İstanbullulara seslenen İmamoğlu, “Çok yakın zamanda, görev bize teslim edildiğinde hep birlikte Saraçhane’de buluşuyor muyuz?” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

-Bu seçimin sonucu yarın bağlanacak. Olağanüstü itiraz hakları vardır. Anayasaya, kanuna saygılıyız. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bu süreçte kararını en hızlı şekilde vererek demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize hizmet etmelidir. Yüksek Seçim Kurulu’na güveniyoruz. Tarihi sorumluluğunu sadece ve sadece hatırlatıyoruz.

-5 yıl içinde eksiğini görürsün, çok çalışırsan bu millet belki sana oy verir.

-Bu şehirde büyük yoksulluk yaşanıyor, kentsel dönüşüm kaosa dönüşmüş, 70-80 kişilik sınıflarda eğitim görülüyor. İstanbul için seferberlik başlatacağız.

-Gençlere umut olmaya geliyorum. Gençler artık bu şehirde hayal kuracak. Gençler ve çocuklar, bu ülkenin geleceği.

“İSTANBUL’UN ALEYHİNE HİÇBİR ŞEY YAPMAM”

-Diyorlar ki, “Seçildin ama meclis sende değil”. Ben, İstanbul’un aleyhine hiçbir şey yapmam. İstanbul için üretirim. Kişilere, partilere hizmet etmem, 16 milyon İstanbulluya hizmet ederim. Her toplantımızı naklen yayın yapacağım. Eğer İstanbul’un aleyhine birilerinin adına karar alırlarsa 16 milyon İstanbulluya hesap veremezler. Partizanlıklar, tarafgillikler bitsin, normalleşelim. Benim AK Partili, MHP’li belediye başkanlarım 16 milyon İstanbullu için faydalı işler yapacaklarsa başımın üstünde yerleri var.

-İstanbullular çok yakın zamanda, görev bize teslim edildiğinde hep birlikte Saraçhane’de buluşuyor muyuz?

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim