Gazete Emek- CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, bu sabah katıldığı FOX TV canlı yayınında İsmail Küçükkkaya'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Seçim sonuçlarına ilişkin Erdoğan’a seslenen İmamoğlu, “Her defasında millet ne derse o olur diye bir cumhurbaşkanı var. Bugün ne oldu” diye sordu.

'BİZ NORMAL BİR ÜLKEDE YAŞAYAMAYACAK MIYIZ?'

İmamoğlu, birçok noktada parti görevlilerinin sandık kurullarında uykusuz kalarak görevini sürdürdüğünü belirterek, “Biz normalleşen bir ülke, devlet yaşamayacak mıyız?” diye isyan etti.

“Ben bu ülkeyi yöneten cumhurbaşkanı da olmak üzere gerekenin yapılmasını işitiyorum. Toplumun adalet duygusuna sesleniyorum. Damarlarımda partizanlık kanı yok. Tek bir kötü sözüm olmadı şimdiye kadar” diyen İmamoğlu, Türkiye’nin umut beslemek istediğini söyledi.

'SANKİ TÜRKİYE'NİN SONU GİBİ, YAPMAYIN'

Seçim başarısının kabul edilmemesine tepki gösteren İmamoğlu, “Ne olacak bu kenti başkası yönetsin. Sanki Türkiye’nin sonu miladı gibi. Yapmayın” dedi. “Birbirimizin ayağına çelme takmayalım. Bu şehrin mazlumları adına adalete çağırıyorum” ifadelerini de sözlerine ekledi.

İmamoğlu’nun İsmail Küçükkaya’nın sorularına verdiği yanıtlardan başlıklar şöyle:

'YSK DA BİR OLUMSUZLUK TESPİT ETMEDİK'

YSK başkanını aradınız mı?

YSK ile ilgili tespit ettiğimiz bir olumsuzluk yok. YSK gerçekten demokrasi adına bu ülkenin kutsal bir makamı. Verilerimizle de örtüşüyor. Bundan sonra alınacak her karar önemli. Yargı çok önemli. YSK’yı eleştirecek bir durum görmedim. Olabilecek tüm hususlarda gereğini yerine getireceklerdir.

İstanbul’da AKP itiraza hazırlanıyor havası var. Geçersiz oylar tartışılıyor. Sizin adımınız ne olur?

Hukuk kurulumuz var. Herkes sürece çalışıyor. Karşılıklı itirazlar olduğunu biliyorum ama geçersiz oylara dair bize bir şey gelmedi. İnşallah toplumu zorlayacak başka bir durum ortaya koymazlar.

'ANADOLU AJANSI BİR PARTİNİN KANALI GİBİ TWEET ATIYOR; KINIYORUM!'

Anadolu Ajansı veri vermiyor ama saatte bir tweet atıyor. Sanki bir partinin kanalı olsa böyle tweetler atılır. Kınıyorum.

Erdoğan’ın devreye girmesini istiyor musunuz?

Gayet tabi. Kimin kapısını çalacağız? Dün yaptığı konuşmada ben ortamın düzelmesine dönük bir vicdanla konuştuğunu hissettim.

Binali Yıldırım’dan tebrik telefonu bekliyor musunuz?

Evet bekliyorum.

(İstanbul’a asılan ‘Binali Yıldırım kazandı’ afişleri): Bunlar onun devlet adamlığı geçmişiyle yakışmıyor. 

‘SOKAKTA YÜRÜYEN İNSANLAR NEREDEYSE FARKLI KALDIRIMDA YÜRÜYECEKLER’

AKP’li seçmene gidecek misiniz?

Gideceğiz tabi. Herkese gideceğiz. Millet bıktı artık. Sokakta yürüyen insanlar neredeyse farklı kaldırımlarda yürüyecekler. Bambaşka bir başlangıç yapalım. Milatsa bu. Bu ülke eğitimi, tarımı, sanayiyi konuşsun. Aynı masada iyiyi yapmak adına konuşalım. Kişisel meselelerin kimseye faydası yok. Kimseye rezervim yok. Herkesi ziyaret edeceğim. İstanbul’da gitmeyeceğim kimse yok.

'DEMOKRASİ GERÇEKTEN NEFES ALDIRIYOR, MUTLU HİSSETTİRİYOR'

Bugün neler hissediyorsunuz?

Demokrasiden asla ümidini kesen bir toplum olmayız. 140 yıldır burada demokrasi mücadelesi var. Bugün biz iyi durumda mıyız? Dünyaya baktığımızda değiliz. Demokrasi gerçekten insana nefes aldırıyor, mutlu hissettiriyor.

Ben kazandım görevi aldım. Kaybeden kazanan yok. Herkes kucaklaşsın, birbirine selam versin. Siyasi partileri bir amaç gibi hayatın her alanına sürüklemek doğru değil. Demokrasi nefes aldıracak.

'ANADOLU AJANSINI UMURSAMIYORUM'

Şu an neyi bekliyorsunuz? Anadolu Ajansını mı?

Ben Anadolu Ajansını umursamıyorum. YSK’dan bir an önce sandıklarının tamamının girilmesini bekliyorum. Islak imzalı tüm tutanakları gözünüzün önüne koyacağız. Daha ne olacak? İlk seçim değil, son seçim değil. 5 yılda 7 seçim istemiyoruz. Millet usandı. Evdeki çocuklar bile seçim istemiyor. Hizmet edelim.

'NEZAKETİ BIRAKMAM AMA YERİ GELDİĞİNDE HERKESE CEVABIMIZ OLACAK'

Kırgın değil misiniz?

Yeri geldiğinde herkese bir cevabımız olacak. Nezaketi elden bırakmam ama bu ülkenin demokrasi adına mücadeleyi bırakmam. Herkes Türkiye’deki demokrasiye sahip çıksın. Başta Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan.
 

Editör: TE Bilişim