Gazete Emek- Ankara'da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi'ne Kanal İstanbul tartışması damga vurdu. İki bakan konuşmasında Kanal İstanbul projesinden bahsedince, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğleden sonra yapılacak oturuma katılmama kararı aldı.

Habertürk'ten Çimen Çetin'in haberine göre, Türkiye Belediyeler Birliği evsahipliğinde gerçekleşen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kongreye katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Kongrede Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank ve son olarak da Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum söz aldı.

Bakan Varank konuşmasında "İstanbul'a hizmet edenler her zaman hedefte olmuştur" ifadelerini kullandı. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanlığı dönemine değinen Varank, "O dönemki hizmet anlayışı günümüzde devam etmiyor" ifadelerini kullandı. Bakan Kurum da Kanal İstanbul projesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde hayata geçeceğini söyledi.

İMAMOĞLU'NDAN BAKANLARA TEPKİ

Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği'nin tavrının nezaketsiz olduğunu söylerken, Varank ve Kurum'a da tepki gösterdi.

4 SAYFALIK MEKTUP

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanlar tarafından yanıltıldığını ifade etti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 4 sayfalık bir mektup verdiğini de açıkladı. İmamoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kanal İstanbul ile ilgili 4 sayfalık bir mektup verdim, okudu. Çünkü yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum" dedi.

CHP'li belediye başkanları kongreden ayrıldı. İmamoğlu'nun ise İstanbul'a dönmesi bekleniyor.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim