Gazete Emek- İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) karın etkisi altındaki İstanbul'daki son durum hakkında bilgi verdi.

 

 

"Vatandaşlarımızın işbirliği en kritik konumuz" diyen İmamoğlu, "Bütün bu tedbirlerin yanı sıra bir miktar TIR girişleri açıldı ama yine sabah saatlerinde TIUR girişleri kapatıldı. Otobüs seferleri kapatıldı. Bütün bu tedbirler var ama esas olan 16 milyon vatandaşımızın bizimle uyumlu olmaları. Çok zaruri olmadıkça vatandaşlarımız trafiğe çıkmasınlar" ifadelerini kullandı.

 

Bölge bölge, 15 cm'e kadar biriktirebilen yağışlar alındığı kaydeden İmamoğlu, "İstanbul'un üstüne oturmuş bir bulut söz konusu. Yağış gün boyu devam edecek. Dönem dönem hafifleme olduğu gözükse de bu vatandaşlarımız lütfen aldatmasın. Ani bastıran bir kar yağışıyla, 'Hiçbir şey yok' dediğiniz yol bir anda karla yığın haline gelebiliyor. Ben de bu sabah benzer bir durumu TEM Otoyolu'nda yaşadım" dedi.

 

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

"ÇOK YOĞUN BİR KAR YAĞIŞI BEKLENMEKTE"

 

"Gerçekten çok yoğun bir kar yağışı beklenmekte. Cumartesi günü bu tedbirlerin daha yoğun olması gerektiğinin altına çizelim. Haftasonuna giriyoruz zaten, vatandaşlarımızın daha tedbirli ve rahat olacağını düşünüyorum. Cumartesi günü, en yoğun kar beklenen gün olduğunun altını çizelim. Bazı yerlerde 15 cm'lik, 20 cm'lik kar kalınlığına ulaşılabileceğini arkadaşlarım iletiyorlar. Vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermeleri kıymetli. Acil olarak çıkması gerekenlerin de kar lastiklerini kullanması, gerekli tedbirleri alması şarttır.

 

Evsiz vatandaşlarımıza hizmetimiz devam ediyor. Şu an 629 vatandaşımızın tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sokak hayvanları konusunda da ihtiyaçlarını gidermeyle ilgili yoğun bir çalışma devam ediyor. Günlük 2 ton besleyici değeri yüksek kuru mama dağıtımının sürdüğünü belirtelim. Tekrar belirtelim, bugün yağış devam edecek. Dönem dönem durmuş olması lütfen vatandaşlarımızı aldatmasın.

 

"EVİNİZDE KALIN"

 

Cumartesi günü için ekstra bir program düşünüyorsanız lütfen yapmayın. Dolayısıyla bu hassasiyeti lütfen yarın için gösterin. Evinizde kalın, özel araçlarınızı kullanmayın. Çocuklarımıza ve gençlerimize bolca kitap okumalarını diliyorum. Hepinize sağlıklı günler."


 

Kaynak: ileri haber

Editör: TE Bilişim