Gazete Emek-  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ‘AKP dönemi yolsuzluk dosyalarını açtı’ haberlerine erişim engeli getirildi.

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, söz konusu haberlere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun itibarını ve saygınlığını zedeleyecek şekilde yanlış anlamlar çıkarılabileceği gerekçesiyle erişim engeli getirdi.

Kararın gerekçesinde şu ifadeler kullanıldı:

“Dosya içindeki internet çıktıları ve talep dilekçesi incelendiğinde talepte bulunanın T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak görev yapmakta olduğu, talebe konu haber içeriklerinde talepte bulunanın itibarını ve saygınlığını zedeleyecek şekilde yanlış anlamlar çıkartılabilecek söylemlerin bulunduğu, talebe konu içeriklerdeki anlatım, uslüp ve kullanılan ifadeler bir bütün olarak değerlendirildiğinde başlıkta kullanılan ifade ve öz ve biçim dengesinde dengenin bozulduğu, gerekli olmayan yakıştırmalar yapılarak amacın bu anlamda aşıldığı, bu yakıştırmaların AİHS ‘de hukuk düzenimizin koruduğu ifade özgürlüğü ve basının haber verme hürriyetinin sınırlarının aşılarak talepte bulunanın saygınlığına yönelik Anayasa Mahkemesi’nin yerleşik içtihatlarında da yer alan ‘ ilk bakışta hak ihlali’ oluşturabilecek, talep edenin saygınlığına yönelik saldırı niteliğinde içeriklerin bulunduğu, bu içeriklerin talepte bulunanın toplum nazarında itibarı ile diğer bireyler nezdindeki saygınlığını sarstığı ve manevi kişiliğini zedelediği kabul edilmekle talebe konu yayınların bu haliyle kişilik haklarını ihlal edici nitelikteki söylemler olduğundan 5651 Sayılı Yasa uyarınca yasal şartları oluşmakla, talep eden vekilinin dilekçesine konu içeriklere erişimin engellenmesine dair talebinin ayrı ayrı kabulüne dair karar vermek gerekmiştir.”

''İMAMOĞLU'NUN MAZBATASINI ALDIĞI GÜN ÖDEME İÇİN FATURA KESİLDİ''

Yargıya taşınan dosya, 2018'de İBB'nin kendi şirketi Medya A.Ş'ye ihale ettiği tanıtım işleri ile ilgili seçim döneminde yapılan ödemeler oldu. İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Müdürlüğü'nce 30 Ekim 2018'de gerçekleştirilen “Yatırım organizasyonlarının tanıtım ve medya çalışmaları işi” ihalesi kapsamında iştirak şirketi ile 26 Kasım 2018'de 26 milyon 585 bin liralık sözleşme imzalandı. İmamoğlu'nun mazbatasını aldığı gün (17 Nisan 2019) Medya A.Ş'ye, ihale kapsamında ödeme için 13 milyon 629 bin liralık fatura kesildi.

Kaynak: Tele1

Editör: TE Bilişim