Gazete Emek- Ağrı Belediyesi’nde hiç kimseyi işten atmadıklarını ve DİSK Genel İş Sendikası ile toplusözleşme konusunda açıkladıklarını duyuran Belediye Başkanı Savcı Sayan’a sendika şube başkanı Ersin Erincik’ten yalanlama geldi. Sayan’ın imzayı halen atmadığını ve basın önünde verdiği sözü tutarak sözleşmeyi imzalamasını isteyen Erincik, ‘İmza için Ağrı Belediyesi’nde muhatap bulamıyoruz’ dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerde 31 Mart ve 23 Haziran seçimleri arasında işe alınan işçilerin çıkarılması üzerine Twitter’dan ‘İmamoğlu bizi örnek alsın, DİSK’e bağlı sendika ile anlaştık’ diyen Savcı Sayan’ı sendika doğrulamadı.

Sayan, 31 Ağustos günü Twitter’da, “Ağrı belediyesi işçileri ile sözleşme yaptık. Bugüne kadar kimseyi işten çıkarmadık. Masaya oturup anlaştığımız sendika Disk. Akparti Ülke’yi kutuplaştıyor diyenler ise işçileri işten çıkarıyor. Umarım bize bakıp utanırlar.. İmamoğlu Ağrı belediyesini örnek alırsa fena olmaz…!” mesajını paylaşmıştı.

Ağrı Belediye Başkanı aynı gün DİSK Genel İş Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik’le birlikte basının karşısına geçerek ‘imzayı attık’ açıklaması da yaptı. Ancak bu açıklamaların ardından toplusözleşme görüşmelerinin halen sonuçlanmadığı ve imzaların atılmadığı ortaya çıktı. Sendika başkanı Erincik Twitter’dan yaptığı açıklamada, imzaların halen atılmadığını belirterek şunları yazdı: “Ağrı Belediyesi yönetimi, basının önünde şirket işçilerine verdiğiniz sözünüzü tutunuz. Toplu iş sözleşmesi taslaklarını derhal imzalatınız. İmza töreninde kaçan belediye başkan ve yardımcılarını hâlâ görememişiz. Kısacası toplu sözleşme taslaklarını imzalatmak için Ağrı Belediyesi’nde muhatap bulamıyoruz. Basının önünde işçilerin huzurunda sosyal medya üzerinde durmadan belediye şirket işçileri üzerinden siyaset yapan belediye başkanı ve yönetiminin verdikleri sözlerine sahip çıkmalarını rica ediyorum. Aksi takdirde yasal grev hakkımızı kullanmaktan başka şansımızın kalmadığını belirtmek istiyorum. Önümüzdeki günlerde iyi niyetimizi nasıl suistimal ettiğini üyelerimizle birlikte basın açıklaması ile birlikte kamuoyuna deklare edeceğiz.”

Erincik Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada ise, bugün sözleşme için son gün olduğunu belediye yönetiminin görüşme için kendilerini çağırdığı söyledi. Ersin Erincik, basının da izlediği son toplantıda kendilerine, “gazeteciler gitsin konuşuruz” denildiğini ancak sözlerin tutulmadığını söyledi. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim