Gazete Emek- İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun birlikte çalışacağı yönetim kadrosu belli oldu. 

Yeni yönetimde geçmiş İBB yönetiminden de 2 isimle devam etme kararı alındı.

Açıklanan 34 kişilik yönetim listesinde 29 erkek 5 kadın yer aldı

“Kentin tarihine saygı göstererek yöneteceğiz”

İmamoğlu yönetim tanıtım toplantısında "Bu kentin tarihine, maneviyatına, denizine, doğasına, havasına, suyuna, her dokusuna özen göstererek bu kentin yöneticisi olmak, bu kente zarar getirecek riskleri ortadan kaldıracak anlayışı bu şehirde hakim kılmak istiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP adına yerel yönetimlerle ilgili açıkladığı 7 maddeyi uyguladıklarını dile getiren İmamoğlu, maddeleri şöyle sıraladı: "Tüm hemşerilerimize inanç ve kimlik ayrımı yapmaksızın eşit davranacağız. Hizmeti belirli bir zümre için değil halk için yapacağız. Dar gelirli mahallelerimize pozitif ayrımcılık yapacak, engelli ve dezavantajlı guruplara hak ettiği hizmeti mutlaka fazlasıyla ve yerinde vereceğiz.

“Şeffaf, yüzü halka dönük yönetim”

“Dördüncüsü, ‘sosyal belediyecilik adına sağ elin verdiğini sol elin görmediği, yoksulluğun teşhir edilmediği’ bir anlayış. Beşincisi, ‘Her kuruşun hesabını veren, şeffaf denetimlerle millete sürekli yüzü dönük bir şekilde hizmet etme anlayışı. Çok önem verdiğimiz altıncı madde, ‘adil olmak’. Yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu şehrin insanına her ortamda adil davranacak.

“Atamalarında liyakata önem veren”

“Yedincisi, ‘İBB yönetici atamalarında liyakate önem veren, partizanlık yapmadan insanları kucaklayan, özellikle işinin ehli insanlara işi teslim etme’ anlayışı.

85 bin çalışanımızla en doğru şekilde, en üst seviyede performansıyla beraber işine odaklanmasını ve bu şehrin halkından aldığı maaşın hakkını yine şehrin halkına hizmet ederek vermesinin buradan söylemek istiyorum."

Açıklanan isimler şöyle:

Genel Sekreter: Yavuz Erkut

Genel Sekreter Yardımcıları: Şengül Altan Arslan, Yeşim Meltem Şişli, İbrahim Orhan Emir, Mehmet Çakılcıoğlu, Murat Kalkanlı, Murat Yazıcı, Turgut Tuncay Önbilgin.

Başkan Danışmanları: Murat Ongun, Ertan Yıldız, Yiğit Oğuz Duman.

İETT Genel Müdürü: Ahmet Bağış

BELBİM A.Ş: Yücel Karadeniz

BELTUR A.Ş: Ömer Güçlü Şeneler

BİMTAŞ A.Ş.: Nazım Akkoyunlu

Boğaziçi Yönetim A.Ş.: Ethem Pişkin

Enerji A.Ş.: Aslan Değirmenci

Halk Ekmek A.Ş.: Salih Bekaroğlu

Hamidiye A.Ş: Sertaç Nişli

Güvensu: Sertaç Nişli

İSBAK A.Ş.: Bahaddin Yetkin

İSFALT A.Ş.: Burak Sırali

İSPARK A.Ş.: Murat Çakır

İSPER A.Ş.: Banu Saraçlar

İSTAÇ A.Ş.: Mustafa Canlı

İstgüven: Ahmet Can Buğday

İSTON A.Ş.: Ziya Gökmen Togay

İsttelkom: Nihat Narin

KİPTAŞ A.Ş.: Ali Kurt

Kültür A.Ş.: Serdal Taşkın

Medya A.Ş: İpek Elif Atayman

Spor A.Ş.: İzzet Renay Onur

Şehir Hatları A.Ş.: Sinem Dedetaş

UGETAM: İbrahim Edin 

Kaynak: Bianet

Editör: TE Bilişim