Gazete Emek-İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyede terör örgütleriyle bağlantılı 557 kişinin çalıştığını iddia eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verdi. Soylu’nun hal ve tavırlarının psikolojik analize tabi tutulmasının gerektiğini söyleyen İmamoğlu, “Bağımsız sağlık kuruluşları gelsinler ve bu psikolojisi ciddi şekilde bozulmuş Sayın Bakan’la ilgili bir analiz yapsınlar” dedi.

Gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “En akıl dışı, sıra dışı, psikolojik analize de ihtiyaç olan bir konu” diyerek, Soylu’nun iddialarına değindi.

“Konu, TBMM’de konuştuğu, tavırları gerçekten bilimsel olarak, tıbbi olarak incelenmesi gereken İçişleri Bakanı ile ilgili” ifadelerini kullanan İmamoğlu, “Ne demiş, İBB’de çeşitli terör örgütlerine mensup 557 kişi çalışıyor.

Bu Sayın Bakan’ın yaptığı ilk açıklama değil. İlk gün cevap vermeyi düşündüm, bekledim. Dün de bekledim; niye? Sokakta gezen, bir kurumda çalıştığını bildiğiniz 557 tane terör örgütü üyesi var diyeceksiniz, bekledim ki herhalde gelip onlara alacaklar İBB’den. Öyle ya, terör örgütü üyesi ise gelip tutuklamaları gerek” dedi.

İmamoğlu, Soylu’nun psikolojik durumuna dikkat çektiği açıklamasına şöyle devam etti:

“Yalanı konuş, iftirayı at, köşene çekil. Bu hem Meclis’teki tutumu, tavrı, davranışları, kavga etme biçimi, psikolojik ruh hali, yüz ifadeleri yüzünden ben buradan çağrı yapıyorum. Bu önerim ciddiye alınsın istiyorum; bağımsız sağlık kuruluşları gelsinler ve bu psikolojisi ciddi şekilde bozulmuş Sayın Bakan’la ilgili bir analiz yapsınlar. Çünkü Türkiye’nin bu kadar önemli bir kurumunun başındaki insanın psikolojisi bu haldeyse bizim İçişleri Bakanlığı’mız tehlike altındadır.

Daha önce de İBB’ye yönelik saçma sapan hamleleri olmuştur. Ama bu normal değil. Ciddi bir muayeneye tabii tutulmalıdır.”

İmamoğlu’nun açıklamalarından diğer bölümler ise şöyle:

‘TBMM’DE TÜRKİYE’NİN DEĞİL, İBB’NİN BÜTÇESİ KONUŞULDU’

Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal bütçesini gazi meclisimizde hep beraber izledik. Ne yazık ki hafta başından beri TBBM’de Türkiye’nin bütçesi konuşulacağına İBB’nin bütçesi ve İBB’nin konuları konuşulur oldu. Bunlar sadece bir konuşma değil akıl dışı ithamlar içerdi. Bu anlamda size bahsedeceğim birkaç başlık var.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun bütçe ile ilgili konuşması esnasında gerçekten akla, edebe sığmayan, hem benim şahsıma dönük İBB de dahil olmak üzere iktidar üyelerince özellikle bir borçlanmayla suçlandı. İBB borçlanıyor, şu oluyor, bu oluyor. Evet borçlanıyoruz, çünkü İBB 10 tane metro yapıyor. Borçlanıyoruz çünkü İBB yönetimi değişir değişmez tek bir devlet bankasının tek bir İller Bankası’ndan tek bir kuruş dahi kredi kullandırılmayan bir kurumuz. Ne devlet bankaları ne kamu kurumları üzerinden bir borçlanma, bir kredi imkânı sağlanmamıştır.

Hani seçimde kimin parasını kime harcıyorsunuz diyorlardı ya bu da şöyle bir soruyu gerektiriyor, kimin kaynağını devletin bir başka kuruluşundan esirgiyorsunuz sorusunun sorulacağı bir yer burası. Bu akıl kötü bir akıldır. Bu akıl hani seçim iptal edildiği için ben bu siyasi akla bir terim kullanmıştım, bu akıl aynı yanlışı yapamaya devam ediyor. Ne yazı ki bizi mağdur ediyor.

İstanbul kaderine terk edilmişti, biz geldik toparladık. 10 tane metro hattında birden çalışan bir şehir olduk, durmadan yolumuza da devam ediyoruz. İBB’nin bütçesini kasım ayında sundum, üstünden 15 gün geçti ve sunduğumuz bütçeye kur farkının getirdiği fark 5 milyarın üzerinde. Yani bir metro hattı kadar İBB para kaybetti. Bunlar konuşulacağına 10 metro yapan İBB’ye İmamoğlu’na laf atmayı, Türkiye’nin bu bütçesinde bu başlarını öne eğip utanç duyacaklarına İstanbul’a laf atmayı kendilerine vazife kıldılar.

Kaynak: BirGün 

Editör: TE Bilişim