Gazete Emek- İngiltere PEN siyasetçi ve yazar Selahattin Demirtaş hakkında bir açıklama yayınlayarak, 10 Nisan'daki doğumgününden önce dayanışma mesajları göndermek için çağrıda bulundu.

İngiltere PEN açıklamasında, Demirtaş'ın "Seher" kitabının Önsöz'ünden de alıntı yaptı:

"Herhangi bir kültürün bel kemiğini oluşturan sanat, yalnızca eleştirel düşüncenin öncüsü olmakla kalmaz, aynı zamanda siyasi değişim yaratan düşünceler ve duygular için bir katalizör görevi de görür."

Açıklamada Demirtaş ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

Türkiye'nin en zengin 10 ismi: Bir yılda yüzde 40'tan fazla zenginleştiler

“TÜRKİYE’DE ELEŞTİREL SESLERİN KARŞI KARŞIYA KALDIĞI ZULMÜN SİMGESİ OLDU”

"Muhalefet partisi Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı ve yazar Selahattin Demirtaş, 4 Kasım 2016'dan beri Türkiye'de tutuklu bulunuyor. Suçlu bulunduğu takdirde toplam 142 yıla kadar hapisle karşı karşıya.

Şüpheli terör suçlamalarıyla tutuklanması, Demirtaş'ınki de dahil olmak üzere HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldıran geçici Anayasa değişikliği tartışmalarının ardından geldi. Aleyhinde kullanılan deliller büyük ölçüde siyasi konuşmalarından ve basın açıklamalarından oluşuyor. Bunlar suç faaliyetine dair herhangi bir ikna edici delilden yoksun.

Türkiyeli yetkililer, Demirtaş'ın tutukluluğunun 'çoğulculuğu bastırmak ve siyasi tartışma özgürlüğünü sınırlandırmak' gibi bir amaç olduğunu tespit eden 2018 ve 2020 tarihli Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını bugüne kadar uygulamadı. AİHM Demirtaş'ın derhal serbest bırakılmasına karar vermişti.

Selahattin Demirtaş'ın davası, özellikle Temmuz 2016 darbe girişimi ve ardından hukukun üstünlüğünün bozulmasından bu yana Türkiye'de eleştirel seslerin karşı karşıya kaldığı taciz, tehdit ve zulmün simgesi oldu."

Türkiye'de "Oluk oluk kanlarını akıtacağız" diyen Sedat Peker, kaçtığı Makedonya'da sahte evrak ve isimle ortaya çıktı

DEMİRTAŞ'IN DOĞUMGÜNÜNDEN ÖNCE ÇAĞRI

PEN İngiltere, Selahattin Demirtaş'ın hapishanedeyken, çok satanlar listesine giren ve farklı dillere çevrilen öykü kitabı 'Seher'in Amy Spangler ve Kate Ferguson'un (Hogarth Press, 2019) İngilizce çevirisinin İngilizce PEN Translates ödülü kazandığını hatırlattı.

AKP'li Özlem Zengin'den ilginç paylaşım: Genel Başkanımız arazi!

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: TE Bilişim