Gazete Emek- Kabasakal’ın, eşinin “Pazara gidelim” demesi üzerine “Sen biraz oyalan” diyerek yatak odasına gittiği ve av tüfeği ile kendisini vurarak intihar ettiği iddia edildi. Cebinden sadece 1,5 lira çıktığı öğrenilen Kabasakal, otopsisi yapıldıktan sonra İzmir Kemalpaşa Yukarı Yenmiş Köyü’nde toprağa verildi.

Türkiye’de ekonomik kriz ve yoğun stres ile beraber artan intihar vakalarının ardından Kabasakal’ın yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihar etttiği iddia edildi. Kabasakal’ın cebinden 1,5 TL çıktığı iddiası da ülkede gündem oldu. Kabasakal’ın son işinin kepçe operatörlüğü olduğu, 10 ay önce işten çıkartıldığı ve 10 aydır işsizlik maaşı aldığı ve son 2 haftadır işsizlik maaşının bittiği öğrenildi. Öte yandan Kabasakal’ın 10 yıl önce de intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi.

'GEÇİM SIKINTISINDAN'

Kabasakal’ın komşusu ve arkadaşı olan İbrahim Savran , “Neden olduğunu kimse bilmiyor ama geçim sıkıntısından başka bir şey olabileceğini düşünmüyorum. Kepçe operatörlüğü yapıyordu o işten ayrıldıktan sonra iş bulamadı. Faturalar, parasızlık, iş sorunu üst üste gelince de canına kıymış. İntiharı daha öncede denemiş. Ayrıldığı işte 4 bin 500 TL para kazanıyordu. Bir anda boşluğa düşmüş olabilir” diye konuştu.

KREDİ BORCU VARDI

Yukarı Yemiş Köyü Muhtarı Barış Özcan ise Kabasakal’ın ekonomik sıkıntılarından ziyade sağlık problemleri olduğunu belirtti. Özcan “Ziraat Bankasında 21 bin TL kredi çekmiş. 18 taksitini ödemiş, 8 taksiti kalmış. Ailesi ekonomik anlamda hiçbir sıkıntı çekmediklerini söylüyor. Aldığımız bilgilere göre çocuğu olmuyormuş. Bunun için yumurtalıklarından tedavi görmüş. Bu da net bir sebep değil bizde nedenini çözemedik. Cebinden 1,5 TL çıkması da bir söylenti. Paralar hanımındaymış. Ailesi de neden intihar ettiğini bilmiyor. 15 yıl önce ilk eşi çocuğu olmuyor diye kendisini terk edince o zaman da intihara kalkışmış. Son anda arkadaşı gelince engellenmiş. Ayrıca tüp bebek tedavisi olmak istiyordu. Belki onu sigorta karşılamıyor. Çalışmadığı için sigortası yok. Tek ekonomik sıkıntısı o olabilir. Ben intiharının maddi sebepler yüzünden olduğunu düşünmüyorum. Tamamıyla çocuk sorunu ile ilgili olduğunu düşünüyorum. İlk eşinin çocuğu olmuyor diye onu terk etmesi falan zor durumlar” diye konuştu.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim