Gazete Emek- 140 Journos'un belgeseli büyük ses getirdi. Aylar sonra, BAE'de bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'den videolu görüş alan 140 Journos'un 'Ya devlet başa' isimli belgeselinde İrfan Aktan, İsmail Saymaz, Burak Bilgehan Özpek ve Bülent Arınç gibi isimler de yer aldı. 

Gazeteci İrfan Aktan, belgeselde Sedat Peker'in de yer aldığını bilmediğini söyleyerek, "Bir süredir "yakında bir Peker belgeseli yayınlanacak" fısıltılarına ben de kulak kabartıyordum. Meğer o belgeselde, haberim olmadan ben de varmışım!" ifadelerini kullandı. 

BÜLENT ARINÇ: PEKER BELGESELİNDE OLDUĞUMU SÖYLEMEDİLER 

Belgeselde konuşan Cumhurbaşkanlığı YİK eski üyesi Bülent Arınç da, belgeselde Sedat Peker'in yer aldığını bilmediğini söylemişti. 

Arınç, "Benim konuşmamda Sedat Peker yok veya Sedat Peker'le bağlantılı bir şey yok. Sedat Peker belgeseline konuşmadım. Peker belgeselinde olduğumu söylemediler. Röportajın hangi maksatla kullanılacağını bilmiyordum" demişti. 

Öte yandan, belgeselin başlangıcında "Editöryel bir tercihle gizlilik sözleşmeleri kapsamında röportaj verenlerin isimleri birbirilerine biLdirilmemiştir" uyarısının yer aldığı görülüyor. 

"Belgeselde yer alan kişilerin birbiriyle ilişkisi yoktur" ibaresi de yer alıyor. 

"SEDAT PEKER'İN OLDUĞU BU KOMPOZİSYONDAN HABERİM OLSAYDI ASLA KONUŞMAZDIM" 

Twitter hesabından paylaşım yapan Aktan, şunları yazdı: 

Bir süredir "yakında bir Peker belgeseli yayınlanacak" fısıltılarına ben de kulak kabartıyordum. Meğer o belgeselde, haberim olmadan ben de varmışım! @140journos ekibi beni arayıp "farklı kesimlerden gazeteciler/siyasetçiler/tanıklarla röportaj" yapacaklarını söylemişlerdi + 

Benim açımdan aslolan kendi sözümdür diye düşünüp devletin Kürt politikasına, mevcut rejimin yapısına vs, dair yaklaşık bir saatlik bir röportaj verdim. Ama elbette Peker'in de olduğu bu kompozisyondan haberim olsaydı, aslı konuşmazdım. 

21 yıllık gazeteci olarak "belgeselde kimlerin olduğunu maalesef konuştuklarımıza söylemiyoruz" dediklerinde "o halde maalesef ben de konuşamam" demem gerekiyordu. Hata bende ama söylediklerimin arkasındayım. Keşke @140journos yaptığımız röportajın tümünü ayrıca yayınlasa... 

"PEKER, YAPTIĞI İFŞALARLA SUÇLARINDAN AZADE KALMIŞ BİRİ OLAMAZ" 

Benim açımdan Peker, yaptığı ifşalarla suçlarından azade kalmış biri olamaz. Zira o, halka karşı işlenmiş suçların bir aktörü ve hâlâ bunları gizlemeye devam ediyor. Demokratik bir sistem ortaya çıktığında bunların tümünün hukuk önünde hesabının verilmesi gerekiyor. 

Öte yandan hemen her hafta söyleşi yapan, başkalarının bana konuşmasını isteyen bir gazeteci olarak başkalarından gelen röportaj taleplerini imkân elverdikçe olumlu karşılıyorum. Ama dediğim gibi, böyle bir kompozisyonda yer almak, isteyeceğim son şey olurdu.

Kaynak:Demokrat Haber

Editör: TE Bilişim