Gazete Emek- Diyarbakır’da iş dünyası temsilcileri, Sakarya’da Amedspor oyuncularına ve teknik direktörüne yapılan saldırıya karşı ortak açıklama yaptı. Açıklamada, saldırılar 'ayrımcı, ırkçı' olarak yorumlandı.

Sakarya maçında Amedsporlu oyuncu ve teknik ekibe yönelik saldırı birçok kesim tarafından tepki topluyor. İş insanları temsilcilerinden Diyarbakır’da bir araya gelerek Sakarya maçında yaşananlara tepki gösterdi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Birliği, DOGUNSİFED, ve DİSİAD ortak bir açıklama yaparak saldırıları kınadı.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

5 kurum tarafından yapılan ortak açıklamada, “Bizler Diyarbakırlı iş insanları olarak, sorumsuz bir şekilde bu tarz davranışların sergilenmesine yol açan ve kardeşlik duygularını zedeleyen bu uygulamaların bir daha tekrarlanmaması adına yetkililerin ivedi olarak adli ve idari yaptırımlar uygulamalarını talep ediyoruz. Bu olumsuz tablonun oluşmasında sorumluluğu bulunan kişi, kulüp ve kulüp yöneticileri hakkında ayrıca hukuki zeminde gerekli girişimleri başlatacağımızı ve suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ederiz” denildi.

‘GÖRÜNTÜLER PROVOKASYONDU’

Mezopotamya Ajansı’na konuşan ve skorboardlarda operasyon görüntülerinin yayımlanmasının provokasyon olduğunu söyleyen Amedspor kulüp başkanı Nurullah Edemen de yetkilileri göreve çağırmıştı.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim