Gazete Emek- Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi gram altın, dolar, Euro ve kripto paralarda son durum takip edilirken, İslam Memiş'ten yeni değerlendirmeler geldi. Memiş, gram altın ve dolar için alım yapabileceği seviyeleri açıkladı.

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, "Haftanın ilk işlem gününü geride bıraktık. Bu hafta TCMB'nin faiz kararının, döviz kurlarında, TL üzerinde ve emtiaların gram bazında ne gibi etkileri olabilir, kripto para yatırımcıları ne yapmalı? Bu gibi soruların cevabını vereceğim. Yurt içi piyasalarda faiz kararı var, onun da bir etkisi artık yavaş yavaş kalmıyor. Ne faiz kararının ne metnin ekisi kalmıyor. Dışarıdaki gelişmelere odaklı piyasalarla karşı karşıya kalmaya devam ediyoruz" dedi.

İSLAM MEMİŞ'TEN DOLAR TAHMİNİ

Memiş, doların seyri için şunları söyledi: Doların seyrini takip etmeye devam ediyoruz. Geçen hafta Fed faiz kararını açıkladı, kripto paralarda çöküşler oldu, paritelerde gelişmeler oldu, dolar biraz değer kazandı ama dolar endeksi 104 seviyelerinde, bizde dolar TL kuru yüksek kalmaya devam ediyor, bunun nedeni işsel nedenler. Herkes faiz artırırken biz herhangi bir hamlede bulunmuyoruz ve dolar TL yüksek kalmaya devam ediyor.

İslam Memiş, son videosunda şöyle devam etti: Ben geçen haftalarda piyasalarla ayrıştım. TL'de beklemeyi tercih ediyorum ama teknik olarak öngördüğüm yükseliş ve düşüşü paylaşmayı sürdürüyorum. Dolar 17.33 seviyesinde, 17.50 güçlü direnç seviyesi olmaya devam ediyor, devamında da 17.80 seviyesi. 17.50 bakalım faiz kararı sonrası test edilecek mi? Muhtemelen Merkez Bankası değişikliğe gitmeyecek ancak Cumhurbaşkanımızın faiz indirimi açıklaması üzerinden indirim olursa bu kez 17.50 kırılıp 17.80 gündeme gelebilir.

 

Haziranda dolar ve dolar varlıklarında ayı, kripto ve emtialarda da boğa piyasası öngörüm devam ediyor. Merkez Bankası faizlerde değişikliğe gitmezse, dolar endeksi sakinliğini koruyor, bu kez dolar TL'de 17.10 ve belki 17'nin altına sarkmalar olabilir. Bu bant aralıklarında karar verirsiniz demiştim. Bu bant aralığı şu an geçerliliğini koruyor. 17.20'den ben satarak ekonomiye destek verdiğim için 17'nin altına sarkmadan da yerine koymayı düşünmüyorum.

"GÜMÜŞ SATILMAZ, ALINIR"

Gümüş satılmaz, düşüşlerde ilave yapmak için fırsat olduğu için, gümüş satılmaz alınır. 22.80'e kadar gümüş onsta atakların devam edeceğini tahmin ediyorum. 23.20'ye kadar da atak gerçekleştirebilir. Altın ve gümüşün ons fiyatına dikkat etmek gerekiyor. Benim nazarımda düşüşler kalıcı değil.

İSLAM MEMİŞ'TEN GRAM ALTIN VE ONS ALTINDA SON DURUM DEĞERLENDİRMESİ

Gram altın şu an 1022 lira seviyesinde. Benim çıkış yaptığımda aynı seviyedeydi. Ons altın 1838 dolar seviyesinde. Ons fiyatında düşüşlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Aşağı yönlü kırılırsa 1822 seviyelerini telafuz edebiliriz ama şu anda güçlü destek seviyesi, üzerinde tutunma çabaları tekrar 1880'in yukarı yönlü kırılabileceğini bana işaret ediyor.

Fed öncesi 1780-1880 Fed sonrası 1880-1980 beklentilerim vardı, bunun koruyorum. 1920-1940 dolar seviyesine kadar yukarı yönlü atakları kuvvetli görüyorum. Bu düşüşler benim nazarımda alım fırsatı olarak duruyor.

 


Kaynak: Duvar 

Editör: TE Bilişim