Gazete Emek- Geçtiğimiz günlerde ölen İslailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadeddin Ustaosmanoğlu Youtube'da video yayınlayıp Cübbeli Ahmet Hoca'yı 'kasetle' tehdit etti.

İsmailağa ceamatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun 23 Haziran'da ölümünün ardından tarikat içinde ‘post’ kavgası başladı. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadeddin Ustaosmanoğlu, video çekerek doğrudan Cübbeli Ahmet Hoca'yı hedef aldı. Saadeddin Ustaosmanoğlu Youtube hesabından yayınladığı videoda, Cübbeli Ahmet'i 'erkeksen şeyhliğini ilan et, et de kasetlerini yayınlayalım' diyerek tehdit etti. 

İçişleri Bakanlığı, Kaftancıoğlu'nun korumalarını kaldırdı: Papatya falı benzetmesi

15 Temmuz’da eşini kaybeden Nihal Olçok: Eşim Tayyip beyi çok uyardı

"ERKEKSEN ŞEYHLİĞİNİ İLAN ET"

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Saadeddin Ustaosmanoğlu, Kökler Derneği isimli Youtube kanalından yaptığı 4 saatlik yayında alenen şunları söyledi:

-“Cübbeli Ahmet Mahmut'un ülkeler arası maceraları. Filmin kendisini daha piyasaya sürmedik. Bunlar daha fragman. Erkeksen şeyhliğini ilan et... Et de kasetlerini patlatalım. Hadi buyur!”.

-Efendi hazretleri hayattayken kime biat ettin. Tarikat icazetini kimden aldın. Sorunun cevabını ver. Biz kasetlerle sorunun cevabını vereceğiz. Bu videolar elimizde haberin olsun. Bir an önce çık açıkla. Ya çık şeyhliğini ilan et gemileri yak kurtul. 

Soylu'nun kuzeni, AKP İlçe Başkanı'nın silahlı saldırısına uğradı

"KADINLARLA YATMAK İÇİN FETVA UYDURDUN"

Cübbeli Ahmet'i belden aşağı iddialarla vuran Saadeddin Ustaosmanoğlu, şu ithamlarda bulundu:

-Fas'tan Tunus'tan, Cezayir'den gelen kadınlarla yatmayı hangi ayetten çıkarttın. Ne diyorsun? Bunu ben söylemedim deme. Bana söyledin 2 tane de şahit vardı. İnkar et de göreyim. Sen önce kadınlarla yatmayı hangi ayete dayandırdın bunu bir söyle bakalım. 

-Bir ayet bulmuş. Bu ayetten çıkardığı fetvaya göre Fas'tan, Tunus'tan, Cezayir'den gelen kadınlarla evleniyor. Sonra o kadınlar gidiyorlar geri dönmeyince boşuyor. Fakat bu kadınlar Hıristiyan. 

CÜBBELİ'DEN KASET İDDİALARINA YANIT 

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, hayatını kaybeden İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu’nun kendisine yönelik ifadelerine yanıt verdi.


 

Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuşan Ünlü, şeyhlik niyetinde olmadığını, sadece kendisini dinleyenler olduğunu söyledi. 

'KASETLERİ ÇIKARMAYAN MELUNDUR' 

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun kaset iddiaları hakkında sert konuştu; "Kasetleri çıkarmayan melundur. Allah'ın laneti üzerine olsun. Hepsini çıkart bakalım. Şeyhlik derdim yok ama sanki varmış da kasetler engelliyor imajı veriyor. Ben 28 Şubat'ın cuntasından, FETÖ'den korkmamışım, bundan mı korkacağım?" dedi. 

Endonezya'daki Seyyid Nefel Kaf'ı  tanıdığını ve Kaf'ın kendisini ziyaret ettiğini söyledi ama Endonezya'dan yanında bir kadınla döndüğü iddiasını reddetti. Bu iddia için, " FETÖ'nün en güçlü döneminde havaalanından kadınla geliyorsun da, FETÖ nasıl çekmeyecek? Zaten FETÖ beni o işlerden hapse attı. Benim gibi bir adam havaalanından kadınla nasıl gelir? Herkes görüyor. Kahire'de kabir ziyaretlerine gittik. Lübnan'a geçtik. Sohbetler, toplantılar, hepsi belli" dedi. 

İSMAİLAĞA'DA KAZAN KAYNIYOR'

İsmailağa Cemaati'nden dışlanıp dışlanmadığı sorusuna da "Dışlanayım. Benim için sorun yok. Onlar işi düşüyor. Geliyor, kapımı aşındırıyorlar. Kazan kaynıyor. Dünya kadar aday çıkmaya hazırlanıyor. Hasan Efendi'yi kabul etmeyen var. Hepsi benden yardım isteyecek. İstiyorlar da zaten. Mecburlar. Cemaatin yüzde 80-90'ını ben tanıtmışım." şeklinde cevap verdi. 

 Ahmet Mahmut Ünlü ayrıca Mahmut Ustaosmanoğlu’nun bazı derin yerler adına hareket ettiğini ve bunun cemaati yıprattığını da iddia etti. Ayrıca cemaatte şeyhliğin  babadan oğula, kayınpederden damada geçmesini tasvip etmediğini söyledi. 



 

Editör: TE Bilişim