Gazete Emek- Isparta’nın Yalvaç ilçesinde, yalnız yaşayan 70 yaşındaki Ramazan Nazlı, evinde hayatını kaybetmiş olarak bulundu.

Ajanslarda gecen habere göre: Görgü Cami Mahallesi’nde tek katlı evde yalnız yaşayan ve kimsesi bulunmayan Ramazan Nazlı’nın birkaç gündür evden çıkmaması üzerine komşuları şüphelenerek polisi aradı.

İhbar üzerine belirtilen adrese gelen polis, itfaiye ekiplerinin yardımı ile kapıyı açarak eve girdiklerinde Nazlı’yı yatağında hareketsiz halde bulunca sağlık görevlilerine haber verdi.

Nazlı’nın vefat ettiğinin belirlenmesi üzerine evde yapılan incelemenin ardından cenaze, otopsi yapılmak üzere Yalvaç Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Ramazan Nazlı’nın, donarak öldüğü üzerinde durulduğu öğrenildi.

VALİLİK: ELEKTRİK AKIMI FAAL

Valilikten yapılan açıklamada, ikamette yapılan incelemede elektrik akımının faal, sobanın da kurulu olmasına rağmen kullanılmadığının tespit edildiği vurgulandı, "Bazı basın yayın organlarında belirtilenin aksine ilimizde meydana gelen olumsuz hava koşullarından dolayı Yalvaç ilçemizde uzun süreli elektrik kesintisi yaşanmamıştır. Şu anda ilçemizin tamamına elektrik enerjisi sağlanmaktadır. Şüpheli ölüm olayıyla ilgili adli ve idari inceleme titizlikle devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLDİ 

Isparta Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre kurul, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 7 Şubat'tan itibaren yüz yüze eğitime 5 ara verilmesini kararlaştırdı.

Açıklamada, "03.02.2022 tarihinde sabah saatleri itibaren başlayan yoğun kar yağışı ve akabinde meydana gelen kar birikintileri ile buzlanma olaylarının devam etmesi ve önümüzdeki haftanın hava koşulları da göz önünde bulundurularak 07.02.2022 tarihinden itibaren 5 gün süre ile anasınıfı, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okulları ile birlikte rehabilitasyon merkezleri ve kreşlerin yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitimin yapılmasına karar verilmiştir" denildi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ MECLİS'E TAŞINDI

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta'da kar yağışı ile başlayan ve elektrik kesintisi ile devam eden krizi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı. Elektrik kesintisini takip eden ilk saatlerden itibaren, İYİ Parti Isparta teşkilatları ile birlikte, elektrik kesintisinin yaşandığı bölgeleri tespit etti.

Vatandaşlar tarafından Cesur'a iletilen şikayetlerin başında, hiçbir yetkili tarafından bilgilendirilmemek gelirken, elektrik kesintisi sebebi ile, oksijen tüpüne ve ünitelere bağlı yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere, küçük çocuklu ailelerin de olumsuz etkilenmesi şikayetler arasındaydı.

Isınmak için elektriğe ihtiyaç duyulan haneler kışın ortasında ısınamazken, pandemi nedeniyle evde karantinada olan hastaların başka evlere gidemediği için ayrıca hasta hasta mağduriyet yaşadığı bildirildi. Elektriğe ihtiyaç duyan iş yeri ve atölyelerde de üretim ve hizmet aksarken, maddi kayıplar yaşandı.

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Isparta'nın AKP'li belediye başkanı Şükrü Başdeğirmen; "Biz tarihin en büyük kuraklığını yaşadık. Buna karşılık yüce Rabbim çok büyük bir bereket verdi. Dua ediyoruz. Burada yapılan çalışmalar hiç önemli değil. 20 yıl öncesine kadar böyle bir kar yağmadı. Şuan Isparta merkezde 50 santim, yukarılarda 1 metrenin üzerinde kar var. Çok güzel bir bereket geldi.

Bazı zorluklarını hep beraber yaşayacağız. 2 gün çok fazla zorluk yaşarız ama sonra 1 yıl kuraklık olmadan hayatımıza bakarız. Bu bereketli yağışlar devam etsin, biz çaresine bakıyoruz. Bin personelimizle sahadayız, iş makinelerimiz ve araçlarımız da çalışmalarını sürdürüyor. Ara sokaklar ve giremediğimiz yerler için vatandaşlarımızdan biraz sabır bekliyoruz, her yere gireceğiz. Karla mücadelemiz 7/24 devam edecek." açıklamasını yaptı.

İDDİALARI YALANLADI 

Başdeğirmen, "Perşembe günü yağan 9 saatlik kardan sonra tabii ki Ispartamız çok büyük seviyede Kar yağışı aldı. O günden beri bazı sıkıntılar yaşadık elektrik hatlarımızda. Şu anda dördüncü günündeyiz. Bugün 400 kişilik ekiple tüm sokaklarımızdaki arızalar giderilmek üzere. Tüm şehrimize enerji verildi, enerji verilmede sorunumuz olmadı. Dışardan gelen hatlar tamir edildi ancak şehir içindeki mahalleler arasında yoğun kar yağışından dolayı kopan tellerin bakımları, tamiratları yapılıyor. Sokak aralarında trafikle alakalı sıkıntımız yok. 3200 caddedeki, sokaktaki tüm arterler trafiğe açık" dedi.

Kar yağışının devam etmediğini ancak salı akşamı yeni bir yağış beklediklerini söyleyen belediye başkanı, "Şehrimizde elektrik dışında, 2 tane pazar yerimizde büyük hasar meydana geldi. Bir kapalı pazar yerimizin çatısı çöktü, altında 20 tane araç hasarlı şekilde çıkarılmayı bekliyor. Biz şu anda o alandayız, çıkarmak için ekiplerimiz bekliyor. Herhangi bir yaralanma, ölüm gibi olay ortaya çıkmadı. Elektrikteki arızalarımız giderilirse şehrimizin herhangi bir sorunu kalmamış olacak inşallah. Şu anda mahallelerimizin tamamında elektrik var. 44 mahallemiz var, 4 ya da 5 mahallede lokal olarak bazı ara sokaklarda kar ağrılığını çekemeyen tellerin kopmasından kaynaklı arızalar var. Bunları şu anda çok büyük ihtimalle akşama kalmadan tamamı tamir edilerek elektrik her eve verilecek" ifadelerini kullandı.

Isparta'da 70 yaşındaki Ramazan Nazlı'nın yalnız yaşadığı evinde ölü bulunması üzerine 'donarak ölme' iddiaları da sorulan Başdeğirmen, "Kesinlikle öyle bir şey yok. Biz evinde doğal gazını yakamayan vatandaşlarımızı KYK yurtlarına taşıdık. 'Evimden ayrılmayacağım' diyen vatandaşlarımız oldu, onlara da tüplü ısıtıcılar dağıttık. Sadece bu akşam 2 bin tane tüplü ısıtıcı talep eden herkese, yani evimde ısınamıyorum diyen herkese istediği kadar tüplü ısıtıcı dağıttık. Ve bu böyle bir olay kesinlikle yoktur. Bunlar bilgi kirliliğinden kaynaklanmaktadır. 'Elektrikler kesik, yollarımız açılmıyor' gibi sözler duyuyoruz, bunlar hep bilgi kirliliğinden kaynaklanıyor. Sıkıntılı durum kesinlikle yoktur" dedi.


 

HELALLİK İSTEDİ 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dört gündür elektriksiz kalan Ispartalılara, “Anlayışınız, sabrınız için teşekkür ediyoruz, hakkınızı helal edin, birkaç gün enerjisiz kaldınız” dedi.

Kaya'nın kardeşi de üniversiteye başladığı gün İBB'de işe başlatılmış

Isparta’ya giderek çalışmaları izleyen Dönmez, şunları kaydetti: “TEİAŞ, valilik, belediye ve diğer kamu özel sektör elbirliğiyle özverili bir çalışma yürütülüyor. Sahada 500 personel, 200’den fazla araç, iş makinesi ve 30 jeneratörle kesintilere müdahale ediliyor. Vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için tüm imkanları seferber ettik. Sahada çalışmaları yerinde inceleyip, sorunları tespit ettik. Sahadaki çalışmaları, eksik, noksan noktalar varsa onları da hemen anında talimatlandırarak çözmeye çalışıyoruz. Anlayışınız, sabrınız için teşekkür ediyoruz, hakkınızı helal edin, birkaç gün enerjisiz kaldınız.”

Isparta’ya elektrik sağlayan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘5’li çete’ olarak tanımladığı gruptan Cengiz ve Kolin Holding tarafından işletiliyor.


 

Editör: TE Bilişim