Gazeteemek- Valiliğin Taksim'de kutlanmasına izin vermediği 1 Mayıs Bakırköy'de büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamanın yanısıra çok sayıda gözaltı da vardı. 1 Mayıs için kurulan kriz masasından gözaltılarla ilgili açıklama geldi. 

1 Mayıs İstanbul Kriz Masası, Taksim civarında yaşanan gözaltılara dair bir açıklama yayımladı. Açıklamaya göre, saat 18.30 itibariyle Taksim Meydanı’na çıkmaya çalışanlardan 181 kişi gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Bakırköy Metro önünde alıkonulan üç kişi ve diğerlerinin savcılık talimatı olmadan gözaltında tutulduğu belirtildi. Açıklamanın yapıldığı saate kadar toplamda dokuz kişinin serbest bırakıldığını belirten kriz masası Levent Polis Merkezi’ne götürülenlerin işkenceye maruz kaldıklarının tespit edildiğini aktardı.

İstanbul Emniyeti ise 165 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 

Emniyetin açıklaması:

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kapsamında toplanacak grupların içerisine girerek taşlı-sopalı korsan gösteri eylemleri başlatarak grupları bu yönde terör örgütleri adına yönlendirecekleri değerlendirilen şahısların yakalanmasına yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Beyoğlu, Zeytinburnu, Esenler ve Maltepe İlçelerinde yapılan 3 farklı operasyonda 18 şahıs gözaltına alınmış,


İlimiz genelinde terör örgütleri adına yapılacak korsan gösteri ve şiddet eylemlerinin önlenmesine yönelik 30.04.2017-01.05.2017 tarihlerinde Şişli, Beyoğlu ve Beşiktaş İlçelerinde yapılan çalışmalarda;


Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş, Sultangazi, Kağıthane ve Bakırköy ilçelerinde kutlamalar kapsamında alınan emniyet tedbirleri çerçevesinde izinsiz yürüyüş yapmaktan (139) şahıs, pankart açmaktan 17 şahıs, yol kapama amaçlı zincir taşıyan 3 şahıs, taşkınlık çıkartan 3 şahıs, havai fişek ve flama taşıyan 3 şahıs olmak üzere toplamda 165 şahıs gözaltına alınmıştır.


Kaynak: Sendika.Org- Foto: Hayri Tunç

Editör: TE Bilişim