Gazete Emek- İstanbul Valiliği'nin izin verdiği Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne bağlı Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu’nun LGBTİ+’ları hedef alan “Büyük Aile Buluşması” mitingi  Saraçhane’de gerçekleştirildi. Onur Haftası kapsamında 27 Haziran’da İstanbul'da düzenlenmek istenen LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne izin verilmemiş, polis müdahalesinde 300’den fazla kişi gözaltına alınmıştı.

 

 

 

Konuşmalar sırasında tekbir getirenler oldu

 

Yazar Abdurrahman Uzun, "Bugün bu işin fitili ateşlendi, önümüzdeki günlerde Türkiye’nin dört bir yanında bu topluluklar toplanacak" dedi, konuşmalar sırasında kalabalıktan tekbir getirenler oldu.

 

Mitingde aile kurumunun saldırı altında iddia edildi, mitingde 6284 sayılı kanun da hedef alındı.  Cumhuriyet Kadınları Derneği GYK üyesi Elif Eskin, "Türk sanatçısına yakışan tek bayrak Türk bayrağıdır." sözleriyle konserlerinde LGBTİ+ bayrağı açan sanatçılara tepki gösterdi. Platform Beyazıt Meydanı'na yürüyüşün ardından manifestosunu açıklayacak.

 

 

RTÜK’ün sitesinde, ‘Büyük Aile Buluşması’ adlı LGBTİ+ karşıtı bir yürüyüşü kamu spotu adı altında tavsiye edildiğini ilan edildi. Çok sayıda kişi LGBT+'ları hedef alan mitinge tepki gösterdi. 

 

Mitingde konuşma yapan katılımcı, "Son nefesimize kadar ailemizi kutsalımızı muhafaza edeceğiz" dedi.

 

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Meltem Ayvalı, "LGBTİ dayatmasını topraklarımızdan kovacağız" diye konuştu. 

 

TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, “15 Temmuz’da hain darbe girişimine karşı nasıl direnseydik bu kültürel, yozlaşmış saldırıya karşı da birlik olup direneceğiz. Üniversitelerde LGBTİ kulüpleri açacaklarmış, üniversitelerde LGBTİ dayatmasına izin vermeyeceğiz. O kulüpleri kapatacağız. Kadın ve erkek cinsiyetleri vardır.” açıklamasını yaptı.

 

 

ÇOK SAYIDA KİŞİ LGBT+'LARI HEDEF ALAN MİTİNGE TEPKİ GÖSTERDİ 

 

 

 

LGBTi+ karşıtı mitinge siyasi partilerden sanatçılara, demokratik kitle örgütünden yurttaşlara kadar çok sayıda tepki mesajı geldi.

 

SOL Parti, "Nefret söylemini, ayrımcılığı kendine bayrak edinmiş gericilere dur diyelim. LGBTİ+ Hakları insan haklarıdır" açıklamasını yaptı.

 

LGBTİ+ karşıtı mitinge yönelik tepkiler şöyle:


 

 

 

"TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA BU TOPLULUKLAR TOPLANACAK"

 

Yazar Abdurrahman Uzun, “Çok uzun zamandır bu işin sadece sosyal medya mecralarından verilmesi gerektiğini etrafımızdam telkin ediyorlardı. Sosyal medya platformalarında eğer LGBTİ ile alakalı en ufak bir açıklamada bulununca mobbinge maruz kalıyorduk, engellemeye maruz kalıyorduk. O günden itibaren diyorduk ki bu halk sokaklara inecek. Bu halk biliyor ki bu coğrafyayı ayakta tutan şey ailemizdir, kırmızı çizgimiz ailedir. Bunun üzerinden taarruz ediyorlar bize. Bugün Saraçhane’de bu işin fitili ateşlendi, önümüzdeki günlerde Türkiye’nin dört bir yanında bu topluluklar toplanacak. Hangi mecrayı engellerse engellesinler bu millet sahaya inecek ve nefesi yettiği kadar şunu söyleyecek: Ya Rab, senin bize model olarak koyduğun aileyi sapasağlam tutuyoruz. Biz ailemizi sağlam tuttuğumuz sürece bu saldırılar ters tepecektir. Bu hastalığın, rahatsızlığın üzerine aylardır çağrı yapıyoruz. Bu konuda uzman olan hocalarımız var. Onlardan direktifler alarak yeni yeni söylemler geliştirmeye gayret ediyoruz. Birileri ısrarla bunun bir yaratılıştan geldiğini ve herkesin de buna saygı duyması gerektiğini ve bunu da özgürlük kılıfıyla sunuyorlar. LGBT görsel yönlendirmeyle çekilen bir tuzak.” ifadesini kullandı.

 

 

ESKİ MANKEN TUĞÇE KAZAZ DA KONUŞMA YAPTI 

 

İktidara yakın açıklamalarıyla gündeme gelen Tuğçe Kazaz da mitinge katılan isimler arasında. Kazaz, “Dünya ahir zamandan geçiyor. Artık Müslüman için sadece ibadet etme dönemi değil, artık uyanma, harekete geçme, duasında, kınamasında, savaşma zamanıdır. Bugün savaşılan unsurlarından bir tanesi için bugün toplandık. LGBTİ lobilerine karşı savaşmak için. LGBTİ bireyleri ve tercihlerini hedef almayacağız. Biz kılavuzumuzu Kuran’ı Kerim’den alıyoruz.” düşüncesini dile getirdi.

 

Kazaz şunları kaydetti:

 

"Allah yeryüzünde bir duruma müdahale ettiyse bu mutlaka güzellik içindir. Allah neden Lut kavmini yok etti? Neslin devamlılığın duracağını bildiği için. Allah, “Gidin LGBTİ’li bireyleri cezalandırın” demedi, Allah bize bunu tebliğ edin, uyarın, kınayın dedi. Bu yüzden LGBT’li bireyleri ve onların tercihlerini kesinlikle hedef almayacağız.

 

LGBTİ bugün belden aşağı hitap etmektedir, o yüzden ideolojisi büyüyemiyor.  Niye LGBT + diyorlar hiç düşündünüz mü? Çünkü bunu devam ettirecekler. Bir süre sonra çocuklara, bebeklere, ağaçlara geçecek.

 

Bu noktada bunu durdurmamız gerekiyor, hep birlikte kınamamız gerekiyor. Maalesef Müslümanlar nefsine  düşmüş durumda. Hepsi kendi cebine düşmüş durumda, ailesini zenginleştirmeye düşmüş durumda. Bizim maddiyata düşmemiz gerekiyor."

 

MİTİNGDE MÜZİK GERİLİMİ 

 

Mitingde sarıklı ve cübbeli kişiler, "Böyle saçmalık olmaz, biz buraya gitar dinlemeye mi geldik?" diyerek, müziğin kapatılmasını istedi. 


 

Kaynak: T24

Editör: TE Bilişim