Gazete Emek- İstanbul Valiliği’nin gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişimi anma törenlerine siyasi partilerin il başkanları koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında davet edilmemişti. Törenlerde AKP İl Başkanı Bayram Şenocak’ın katılması tepki çekti.

KAFTANCIOĞLU'DAN AÇIKLAMA

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepkisi dile getirdi: Geçtiğimiz yıllarda 15 Temmuz resmi törenlerine davet edilir ve il başkanlığımız adına katılım sağlanırken, bu yıl pandemiden ötürü sınırlı katılım nedeniyle siyasi partilerin davet edilmediği bilgisi ulaşmışken konuya dair Sayın Ali Yerlikaya bir açıklama yapacaktır sanırım.

BİR TEPKİ DE İYİ PARTİ'DEN

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da, pandemi dolayısıyla hiçbir il başkanı davet edilmemişken AKP il başkanının törenlerde yer almasını kınadı: Hiçbir il başkanı davet edilmemişken, yalnızca iktidar partisinin il başkanı davet edildiyse; bu durumu ve ayrımcılığı en sert şekilde kınıyorum. Eğer il başkanı, davet edilmediği yere gittiyse, yorum yapmaya çok da gerek yok.

Editör: TE Bilişim