Gazete Emek- AFAD'ın yaptığ paylaşım şu şekilde: #DEPREM: İstanbul'da saat 15.07'de 3,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin 4.2 Sultanbeyli merkezli olduğunu söyledi. 

#DEPREM SULTANBEYLI (ISTANBUL) https://maps.google.com/maps?q=40.9563,29.2358&ll=40.9563,29.2358&z=8… 19.06.2021, 15:07:52 TSİ Büyüklük: 4.2 Derinlik: 15.1 km #Kandilli

İMAMOĞLU AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şu açıklamayı yaptı:

İstanbul’un bugün yaşadığı sarsıntının hiçbir can ve mal kaybına yol açmaması sevindirici ancak #deprem gerçeğinin şehrimizin önemli bir gündemi olduğunu hatırlatması açısından önemli. Geçmiş olsun İstanbul.

Saat 15:07'de meydana gelen deprem, 7.06 km derinlikte gerçekleşti.

İstanbul'da deprem! AFAD ve Kandili Rasathanesi'nden açıklama

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada, İstanbul'da 4.2 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, depreme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kandilli Rasathanesi, depremin şiddetinin 4.2 merkezin de Sultanbeyli olduğunu duyurdu. 15.07'de gerçekleşen deprem İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasındaki birçok ilçede hissedildi. 

"KUZEYE GİDEN KOLLARDA OLAN DEPREMLERDEN BİRİ"

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Haber Global'de yaptığı açıklamada "17 Ağustos depreminden sonra kuzeye doğru giden hatlarda depremler oldu. Kartal, Tuzla gibi. Yalova-Çınarcık fayını otoyol gibi görürsek bu da kuzeye giden kollarda olan depremlerden biri" değerlendirmesi yaptı.

"ŞEHİR İÇİNDEN GEÇTİĞİ İÇİN ŞİDDETİNİN YÜKSEK HİSSETTİK"

"Büyük İstanbul depremi Adalar'ın güneyinden geçen fay, onunla ilgisi yok" diyen Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "İkincil kollarda olan depremler. Şehir içinden geçtiği için şiddetinin yüksek hissettik" açıklaması yaptı.

AHMET ERCANLAR DA DEĞERLENDİRDİ

İstanbul'u etkileyen 4.2'lik deprem ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Deprem, büyük deprem beklediğimiz ana kırık üzerinde gelişmedi. Yerel bir gerginlik boşalması" diye konuştu.

Kandilli Rasathanesi, depremin şiddetinin 4.2, merkezin de Sultanbeyli olduğunu duyurdu. 15.07'de gerçekleşen deprem İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasındaki birçok ilçede hissedildi. 

Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, derpremle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"YEREL BİR GERGİNLİK BOŞALMASI"

İstanbul Kartalda M3,9 büyüklüğünde gelip geçici bir depremcik oluştu. Deprem, büyük deprem beklediğimiz ana kırık üzerinde gelişmedi. Yerel bir gerginlik boşalması. Büyük depremin ayak seleri falan değil. Ardından büyük deprem beklemiyorum. Öşürtmeli haberlere kulak asmayınız.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim