Gazete Emek- 10 milyonu aşkın İstanbullu yenilenen belediye seçimi için tekrar sandık başına gitti. Anka'nın verilerine göre fark giderek açılıyor

İşte Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım, Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar, Vatan Partisi adayı Mustafa İlker Yücel ve 17 bağımsız adayın yarıştığı seçimde ilk sonuçlar;

İstanbul'da ilk sonuçlar gelmeye başladı

Tarihi İstanbul seçiminde sandıkların kapanması ile birlikte ilk sonuçlar da gelmeye başladı. Gelen ilk sonuçlara göre İmamoğlu, 31 Mart'a göre oy oranını artırıyor. 

31 Mart'taki İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçiminin iptali ve CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının geri alınması kararı sonrası vatandaşların bir kez daha sandık başına gittiği yenileme seçiminde oy kullanma işlemi 17.00 itibarıyla sona erdi. 39 ilçede 31 bin 342 sandıkta, 10 milyon 560 bin 963 kişi oy kullandı.

İstanbullular iptal edilen 31 Mart sonuçlarının ardından 23 Haziran'da bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı seçmek için sandık başına gitti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, İstanbul'da saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi 17.00 itibarıyla sona erdi. Oyların sayımına başlandı, bazı sandıklarda oy sayım işlemleri de bitti.

Dakika dakika İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde yaşananlar şöyle:

Gazeteci Can Dündar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ilk gelen sonuçlara göre CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun oyunun yüzde 55'in üstünde göründüğünü aktardı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan çıkarak seçim sonuçlarını izleyeceği Vahdettin Köşkü'ne geçti.


BBC Türkçe'den Neyran Elden'in aktardığına göre, CHP İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi'nde bina önünde ve içeride yoğun basın ilgisi dikkati çekiyor.


Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul için verdiği karar sonrasında yenilenen seçimde sandıkların kapanmasının ardından parti genel merkezine geçen MHP lideri Devlet Bahçeli, İstanbul seçim sonuçlarını Ankara Balgat’ta bulunan MHP Genel Merkezi'nde takip edecek.

Ayrıca, seçim sonuçları açıklandıktan sonra, Bahçeli’nin bir açıklama yapması bekleniyor. 


İstanbul'daki çalışmalarını tamamlayarak dün gece Ankara'ya dönen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını takip etmek için parti genel merkezine geldi.

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin soruları üzerine "Ne söyleyeyim arkadaşlar, sadece bir cümle kuracağım; 'Her şey çok güzel olacak.' Göreceksiniz, her şey gerçekten çok güzel olacak" dedi.

İstanbul'da oy verme işlemi bitti, sandıklar kapandı. Seçim sonuçlarına ilişkin son dakika haberleri CHP verileriyle ANKA ve Anadolu Ajansı'ndan canlı yayınla gazeteemek.com sitesinde yer alıyor.


İstanbul'daki 10 milyon 560 bin 963 seçmen, bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını seçmen için sandık başına gitti. Oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle tamamlandı ve sandıklar kapandı. İlk sonuçlar da gelmeye başmladı. 

İlk sonuçlar: Veriler sürekli güncelleniyor

İstanbul seçimlerinde ANKA ajansından gelen sonuçlar şöyle;

Açılan sandık sayısı: 31.186


Oy farkı: 411.904
Kalan Sandık: 17.588

1.  Aday : Yüzde %55.59
2. Aday: Yüzde %44.35

AA VERİLERİ 19.30'DA AÇIKLAYACAĞINI DUYURDU

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim