Gazete Emek - İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman metrosunun Haliç durağında siyah bir aile ırkçı saldırıya maruz kaldı.

Sosyal medyada İstanbul Duysun adlı hesaptan paylaşılan ve gündem olan videoya göre, Metroda yolculuk eden bir kişi, yanında oturan siyah erkeğe hakaret etti. Hem Türkçe hem de İngilizce hakaretler eden kişi, "Afrika'ya dönün, gidin buradan" diye bağırdı. Siyah erkeğin yanında eşi ve küçük çocuğu olmasına aldırış etmeyen şahıs ırkçı saldırılarını sürdürdü.

Metrodaki ırkçı saldırıyı görüntüleyen yolcular yaşananlara gülerek tepki verdi. Yolculuk boyunca durmadan hakaret eden kişi ise Haliç durağında metrodan inerek bölgeden uzaklaştı.

GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Kimliği belirlenen şahıs, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme”, “ayrımcılık” ve “tehdit” suçlamalarıyla gözaltına alındı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme”, “Ayrımcılık” ve “Tehdit” suçları ile ilgili Fatih ilçesinde yürütülen çalışmalarda, 8 Temmuz 2022 tarihinde sosyal medya platformları ve bazı basın yayın kuruluşlarında, “İstanbul'da rezil ırkçılık. Küfürler yağdırdı” başlığıyla yer alan haber ile ilgili yapılan incele neticesinde şahsın O.O.K. olduğu belirlenmiştir. Olayı gerçekleştirdiği belirlenen O.O.K. isimli şahıs kısa süre içerisinde görevlilerimizce yakalanmıştır” denildi. 

Editör: TE Bilişim