Gazete Emek- Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Eş Başkanı Ferhat Encü, birçok il ve ilçe yöneticilerinin aralarında olduğu çok sayıda kişinin evine bu sabah polis baskını yapıldığını duyurdu.  

 

 

Encü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, "İstanbul’da gözlerimizi yine siyasi kırım operasyonlarıyla açtık. Aralarında il ve ilçe yöneticilerimizin olduğu birçok arkadaşımız bu sabah yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Siyaseten baş edilmeyen HDP yargı marifeti ile tasfiye edilmeye çalışılmaktadır" ifadelerini kullandı.

 

Ajanslarda yer alan haberde ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube polislerinin 12 Haziran Pazar günü PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik görüş yasağına karşı Bursa Gemlik'te yapılacak eyleme katılmak için Kadıköy'de toplanarak slogan atanlara yönelik operasyon düzenlediği aktarıldı. Bu kapsamda haklarında yakalama kararı çıkarılan 10 kişiye ilişkin Arnavutköy, Avcılar, Gaziosmanpaşa, Kartal, Kağıthane, Maltepe, Silivri, Sultanbeyli, Ümraniye ve Üsküdar ilçelerindeki baskınlar düzenlendiği kaydedildi.Eş zamanlı yapılan operasyonda haklarında gözaltı kararı olanların evlerinin arandığı belirtildi. 

 

 

 

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

 

Mezopotamya Ajansı’na göre gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: “HDP İl Örgütleme Eş Sözcüsü Besra İşsever, HDP Üsküdar İlçe Eşbaşkanı Aysel Özbey, Erkan Tarım, Mümin Odabaş, Harun Bağatur, Enes Özdaş, Ercan Özer ve Saliha Aras.”


 

Editör: TE Bilişim