Gazete Emek- İstanbul Tabip Odası (İTO), kentte yeni tip koronavirüs (Covid-19) yayılımının en riskli olduğu 8 ilçeyi açıkladı.

İTO Covid-19 İzleme Grubu’nun hazırladığı rapora göre virüs yayılımının en riskli olduğu ilçelerin işçi ve gelir düzeyi düşük yurttaşların yaşadığı ilçeler olması dikkat çekiyor.

Öyle ki raporda Bağcılar, Bahçelievler, Esenler, Esenyurt, Fatih, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Zeytinburnu ilçelerinin virüsün yayılım açısından riskli ilçeler arasında yer aldığı ifade edildi.

BULAŞICI HASTALIK ÖLÜMLERİNİN EN YAYGIN OLDUĞU İLÇELER

İTO'nun raporunda ayrıca 65 yaş üstü ve altı grupta gözlenen bulaşıcı hastalık ölümlerinin ise Covid-19 hastalığının yaygın olarak saptandığı Bağcılar, Bahçelievler, Esenyurt, Fatih, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece ve Sultangazi’de gerçekleştiği bildirldi.

KOCA NE DEMİŞTİ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 9 Nisan günü Twitter hesabından yaptığı açıklamada İstanbul'da mart başına göre vaka sayılarının yaklaşık 10 kat arttığını belirterek Türkiye'deki vakaların yaklaşık yüzde 40'ının İstanbul'da olduğunu söylemişti.

Koca, "İstanbul’da Mart başına göre vaka sayıları yaklaşık 10 kat arttı. Ülkemizde vakaların yaklaşık %40’ı İstabul’da. İstanbul’un durumu ülkemizin durumunu belirliyor. İstanbul’u koruyabilirsek ülkemizi de koruyabileceğiz" demişti.

Kaynak İleri

Editör: TE Bilişim