Gazete Emek-  Kadınlar Birlikte Güçlü, kimyasal silah kullanımına ilişkin iddiaları değerlendirmesinin ardından hedef gösterilerek bu sabah İstanbul’daki evinde gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve 9 kentte yapılan ev baskınları ile 11 gazetecinin gözaltına alınmasını protesto etmek için “Susmuyoruz” şiarıyla Süreyya Operası önünde gerçekleştireceği eyleme polis izin vermedi. Çok sayıda kadının bir araya geldiği açıklama öncesi, Süreyya Operası’nın önü ve çevresi yüzlerce polis ve gözaltı aracı ile çevrildi.

Bir araya gelen grubu dağıtarak Kadıköy Kaymakamlığı’nın eyleme izin vermediğini belirten polis, en az 15 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Mezopotamya Ajansı muhabiri Enes Sezgin de var.

Kadınlar Birlikte Güçlü sosyal medya hesabından polisin eylem gerçekleşmeden önce gözaltılara başladığını duyurdu.


 

MUHABİRLER DARP EDİLDİ

Basın mensupları darp edilerek alandan uzaklaştırıldı. Artı Gerçek muhabiri Yağmur Kaya ve Evrensel muhabiri Eylem Nazlıer kadın polisler tarafından darp edildi. Nazlıer'in cep telefonuna da el konuldu.

Polis, Evrensel muhabiri Eylem Nazlıer'i darp ederek alandan çıkardı. Çekim yapmasını engelledi.

Kadınların ara sokaklara dağılmasının ardından Emek ve Demokrasi İttifakı da Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Kürt gazetecilerin serbest bırakılması talebiyle eylem yapmak istedi.

Ancak, polis bu eyleme de müdahale etti. Çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında, gazeteciler de var.

'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'

Polis engeliyle karşılaşan hareket, basın açıklamasını sosyal medya üzerinden yayınladı.

"Basın metnimizi Şebnem için, tutuklanan gazeteciler için, şu anda gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılsın demek için bulunduğumuz her yerden okuyoruz!" diyen Kadınlar Birlikte Güçlü hareketinin basın açıklaması şöyle:

fgafmaawiacx0vb.jpg

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: TE Bilişim