Gazete Emek-  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi’ndeki patlamaya sebep olan bombayı bırakan kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İstiklal Caddesi'nde inceleme yaptıktan sonra konuşan Soylu, "“İlk değerlendirmelerden itibaren aynı iz üstündeyiz. Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var" dedi. Soylu, "Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde PKK/PYD terör örgütü. Bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir zamanda onlara göstereceğiz" diye konuştu.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİNİ AÇIKLADI

Saldırıda hayatını kaybedenlerin kimliklerini açıklayan Soylu "Altı terör şehidimiz var. Hepsinin ayrı bir hikayesi var. Hayatını kaybedenlerin kardeşlerimiz Arzu Özsoy İstanbul 1984 doğumlu ve kızı Yağmur Uçar Ereğli 2007 doğumlu, Yusuf Meydan Palu 1988 doğumlu, Ecrin Meydan Seyhan 2013 doğumlu, Adem Topkara Gümüşhane 1982 ve eşi Mukaddes Topkara Rize 1985 doğumlu" dedi.

DERYA YANIK: ÇALIŞMA ARKADAŞIMIZ YUSUF MEYDAN VE KIZI ECRİN'İ KAYBETTİK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da, hayatını kaybedenlerden Yusuf Meydan'ın bakanlık çalışanı olduğunu açıkladı. Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yüreğimiz İstanbul'daki hain saldırıdan gelen acı haberle yandı. Çalışma arkadaşımız Yusuf Meydan ve kızı Ecrin'i kaybettik. Ailesinin, yakınlarının ve çalışma arkadaşlarımızın başı sağ olsun. Bir baba ve kızının hayatını kaybetmesine neden olan bu kalleş saldırıyı lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA 
 

İstiklal Caddesi'nde altı kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırı ile ilgili olarak dün akşamdan itibaren yapılan operasyon kapsamında, aralarında bombalı çantayı bıraktığı iddia edilen zanlı da dahil 46 kişi gözaltına alındı.

Emniyet'ten yapılan açıklamada, "şahısların sorgulamalarında bombayı koyan şahsın Küçükçekmece ilçesinde bir adrese gittiği tespit edilmiştir." dendi.

Gözaltına alınanlar arasında bombayı bıraktığı iddia edilen bir şüpheli de bulunuyor

Emniyetteki ilk işlemleri tamamlanan şüpheliler sekizi Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Şüpheliler daha sonra sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

İSTANBUL EMNİYETİ İSİM AÇIKLADI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"13.11.2022 Pazar günü Beyoğlu ilçesi Taksim İstiklal Caddesinde meydana gelen Bombalı Terör Saldırısı ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda; Bombayı koyan şüpheli kadın şahsın olay yerine geliş gidiş güzergâhlarını gören 1200 güvenlik kamerası incelenmiştir.

Şahsın taksi ile olay yerinden ayrılarak Esenler ilçesine gittiği tespit edilmiş, yapılan fiziki ve teknik çalışmada şahsın irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlenmiştir. Yapılan operasyonda 46 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahısların sorgulamalarında bombayı koyan şahsın Küçükçekmece ilçesinde bir adrese gittiği tespit edilmiştir.

Belirlenen adrese saat 02.50’de yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam ALBASHIR isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir. Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir.

Resim

PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak 13.11.2022 Pazar günü saat 16:20 sıralarında Bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir." 

Editör: TE Bilişim