Gazete Emek- Kilis'te sınır kapısı önünde açıklama yapan İYİ Partili Ümit Özdağ, bayram için giden Suriyelilerin Türkiye'ye dönüşlerine izin verilmemesi çağrısı yaptı!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ Suriye sınırında yaptığı açıklamada, “Bayramlaşmaya giden Suriyeliler Türkiye’ye geri alınmasın” önerisinde bulundu.

Kilis’te Öncüpınar Sınır Kapısı önünde açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Türkiye’de yaşayan 20 kişiden birinin sığınmacı olduğunu belirtti. Özdağ, Kurban Bayramı nedeniyle ülkelerine ziyarete giden Suriyelilerin yeniden Türkiye’ye alınmaması gerektiğini savunarak şunları söyledi: “Ülkemizde Suriye’den sığınmış sayıları 4 milyona ilerleyen bir sığınmacı kitlesi bulunmaktadır. Halen Türkiye’de yaşayan 20 kişiden biri sığınmacıdır. Türkiye’de yaşayan Suriyeliler bundan 20 sene sonra eğer ülkelerine dönmezse, her 13 kişiden birisi Suriyeli sığınmacı olacaktır. Bu 7.5 milyon Suriyeli sığınmacının 2040 yılında Türkiye’de olacağı anlamına gelmektedir. Şu ana kadar ülkemizin Suriyeli sığınmacılar için harcadığı para 38 milyar doları bulmuştur. Bayram vesilesiyle birçok Suriyeli sığınmacının ülkelerine gittiklerini ve Türkiye’ye döndüğünü görüyoruz. Avrupa’ya giden Suriyeli sığınmacılar Suriye’ye tatil için gittikleri zaman tekrar gittikleri ülkeye kabul edilmiyorlar, doğrusu da budur.” 


Kaynak

Editör: TE Bilişim