Gazete Emek- TBMM Genel Kurulu'nda, AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'a, İYİ Partili Hüseyin Örs'e TBMM İçtüzük gereği fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle Genel Kurul'a iki birleşim katılmama cezası verildi.

İYİ Parti Milletvekili Ümit Beyaz kürsüde konuşma yaparken AKP’li ve İYİ Partili milletvekilleri arasında tartışma çıkmıştı. AKP'li Yaşar Kırkpınar'ın İYİ Partili Ümit Beyaz'a "Önüne bak" demesi üzerine çıkan tartışma bir süre devam etmiş, bunun üzerine oturuma ara verilmişti. Bir anda ortalığın karışmasıyla AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e saldırmıştı.

YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI

 Yoğun bakıma alınan İYİ Partili Hüseyin Örs'ün sağlık durumu düzeliyor. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partisinin Trabzon Milletvekili Örs'ün yoğun bakımdan çıktığını açıkladı.

TEDAVİSİ HASTANEDE DEVAM EDECEK

Örs'ü hastanede ziyaret ederek bir de fotoğraf paylaşan Zorlu, "Trabzon Milletvekilimiz Hüseyin Örs az önce yoğun bakımdan çıktı. Tedavisi bugün burada devam edecek. Bilinmelidir ki böylesi saldırılar aslında Türk Milletinin iradesine ve demokrasimize yapılmaktadır. İYİ Parti olarak ülkemizi bu anlayıştan çıkarmaya ve kurtarmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.

KINAMA CEZALARI 

Kurulda, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu sözlerinin İçtüzüğün 163. maddesi uyarınca, “kaba ve yaralayıcı söz” kapsamında değerlendirilmesi gerekçesiyle kınama cezası verilirken, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’a da çıkan kavga sırasındaki sözleri gerekçe gösterilerek kınama cezası verildi.

Editör: TE Bilişim