Gazete Emek-  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Başdanışmanı ve AK Parti 22.Dönem Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Londra'daki Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Büyükelçiliği'ne giderek Sedat Peker'e uygulanan dijital tecritin kaldırılmasını talep eden mektup bıraktı.

Halk TV haberine göre Turhan Çömez, beraberinde 2 avukatla birlikte Londra'da BAE Büyükelçiliği'ne giderek BAE Devlet Başkanı Halife bin Zayid El Nahyan'a bir mektup gönderdi.

Çömez, "Şüphesiz Sedat Peker, tartışmalı bir kişilik olsa da bugün vereceği bilgiler, Türkiye'de var olan birçok yolsuzluk, hukuksuzluk ve hatta rezillik diyebileceğimiz şeyleri ortaya çıkartabilmek için önemli şeyler" diyerek, Peker'in konuşması için izin istedi.

Çömez, yanıtın olumlu olacağına inandığını söyleyerek, "Umarız Türkiye'de hukuk olması gerektiği gibi işler ve Sedat Peker eğer kendisi ile ilgili davalarda hesap vermesi gereken şeyler varsa verir ya da hukukun gereği neyse o yapılır ama sahip olduğu bilgileri, Türkiye ve Türk devleti alır kullanır" dedi.

Editör: TE Bilişim