Gazete Emek- İzmir'in Buca ilçesinde saat 03.29’da 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.29'da İzmir'in Buca ilçesinde 4,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Deprem nedeniyle 2 kişi panikle balkonlarından atlayarak hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenilirken, toplam 31 kişi hastaneye başvurdu. Deprem nedeniyle Konak ilçesinde bulunan tarihi Selahattinoğlu Camii’nin de minaresi yıkıldı.

Öte yandan pepremden sonra saat 09:50 itibarıyla 80 artçı sarsıntı kaydedildiği belirtildi. AFAD'dan ayrıca, hasarlı evlere girilmemesi uyarısı yapıldı.

ÜÇ YARALI TEDAVİ ALTINDA, BİRİSİ YOĞUN BAKIMDA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremde can kaybı olmadığını belirterek, "Hastanelere 31 vatandaşımız panik sebebiyle başvurdular. Üçü şu anda tedavi altındalar. Birisi yoğun bakımda" dedi.

Soylu, "Yaklaşık 20 kadar binada çatlak var, birtakım hasarlar konulu ihbarlar söz konusu. Çevre ve Şehircilik ekipleri de bu konuda tespite başladılar" diye konuştu.

'BÜYÜK BİR HASAR YOK'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise "İlk tespitlerimize göre çok büyük bir hasar yok" açıklamasını yaptı. Soyer şu ifadeleri kullandı:

"Merkez üssü Buca olan 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm itfaiye ekiplerimiz devriyede. Konak'ta bir camimizin minaresi yıkıldı. İlk tespitlerimize göre çok büyük bir hasar yok.

Merkez üssü Buca olan 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm itfaiye ekiplerimiz devriyede. Konak'ta bir camimizin minaresi yıkıldı. İlk tespitlerimize göre metro, tramvay ve izban tesislerinde bir hasar yok. Detaylı tarama sürüyor."

Editör: TE Bilişim