Gazete Emek- ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, beraberindeki heyetle birlikte Ankara'ya geldi. Akşam saatlerinde Esenboğa Havalimanı'na gelen Jeffrey, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İdlib'de TSK ile Suriye ordusu arasında yaşanan gerilim konusunda ABD olarak Türkiye'nin yanında olduklarını ifade eden Jeffrey, "Bugün İdlib'de bizim müttefikimiz Türkiye'nin askerleri tehditle karşı karşıya, bu tehdit Rusya ve Esad hükümetinden geliyor. Sahada şehidiniz var, başınız sağ olsun. Biz bugün Ankara'ya gelip Türk hükümetiyle durumu gözden geçirmek istiyoruz ve mümkün olduğu kadar destek vermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Jeffrey'nin Başdanışmanı Rich Outzen ise "ABD olarak bu menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz. Azami dayanışma içinde bulunmak istiyoruz. Bu sebeple Türk müttefiklerimizle yakın irtibat içinde olacağız" diye konuştu.

POMPEO: JEFFREY'İ GÖNDERDİM

İdlib'de 5 askerin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da, "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" dedi.

Pompeo yaptığı açıklamada, "Dün İdlib'de hayatını kaybeden askerlerin ailelerine taziyelerimi sunuyorum. Esad rejimi ve Rusya'nın saldırıları durmalı. Bu saldırıya karşı atılacak adımları koordine etmek için Jim Jeffrey'i Ankara'ya yolladım. NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim