Gazete Emek- “Jet Fadıl” lakaplı Fadıl Akgündüz’ün “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan yargılandığı davada Jet Fadıl’ın öz dayısını da dolandırdığı ortaya çıktı. Duruşmaya bizzat katılan dayı Sait Obut, yeğeninden şikâyetçi oldu.

Fadıl Akgündüz ’ün şirketlerinin ortakları olan ablası Avniye Obut, eniştesi İbrahim Obut ve yeğeni Mehmet Salih Obut ile birlikte Caprice Gold ve Maldivler projelerinde devre mülk satışı yaparak yurttaşları dolandırdığı iddiasıyla yargılandıkları dava İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz sanık Fadıl Akgündüz ve çok sayıda müşteki katıldı. 
Şikayetçi olan müştekilerden birinin Akgündüz’ün dayısı Sait Obut olduğu ortaya çıktı. Müşteki Sait Obut, sanık Fadıl Akgündüz’ün öz dayısı olduğunu belirterek, “Bayrampaşa Caprice Gold projesinde yaklaşık 5 yıl önce devre mülk anlaşması yaptık. Bir dairemi 120 bin lira karşılığında vererek ödeme yapmış oldum. Bana 6-7 ay bin lira kira ödemesi yapıldı. Başka herhangi bir ödeme yapılmadı. Şikâyetçiyim” diye konuştu. Müştekilerin dinlenilmesinin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, Fadıl Akgündüz’ün tutuklanması yönündeki talebin reddine karar vererek duruşmayı Şubat 2018’e erteledi.

‘Ben senin dayınım..’

Duruşma sonrası Çağlayan’da bulunan adliye binası önünde basın açıklaması yapan Sait Obut yeğenine güvendiğini belirterek, “Fatih’te 180 metrekare dairem vardı. Ona güvendik. Biraz sıkışmıştı. Notere gidip kendisine verdik. Her ay bana para yollayacaktı. 6-7 ay yolladı. Sonra yollamadı. Ondan sonra ne selam, ne kelam… Telefonlarımızı açmıyor. Kendisi ablamın çocuğudur” dedi. Basın mensuplarının, “Kırgın mısınız?” sorusu üzerine Sait Obut, “Kırgın değil, çok kırgınım. Cezaevinden çıktıktan sonra bir sefer görüştüm. ‘Benim de borcum var’ dedi. Ben senin dayınım böyle yapılır mı, ben geçiniyordum o parayla dedim. Şikâyetçi oldum. Sonra selamı kelamı kesti” diyerek yanıt verdi. “Aile içerisinde bu durum konuşulmuyor mu?” sorusu üzerine ise dayı Obut, “Annesi ondan beter, kız kardeşi ondan da beter. Zaten beni kız kardeşi kandırdı” diye konuştu.


Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim