Gazete Emek- İstanbul'da kaçırılan ve 6 günlük mücadelenin sonunda bırakılan Gökhan Güneş'in ailesi Meclis'te HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç ile görüştü.

İstanbul Başakşehir'de 20 Ocak'ta kaçırılan ve verilen mücadele sonucu 26 Ocak günü Bahçeşehir'de bırakılan Gökan Güneş'in halası Zübeyde Güneş, Çağdaş Kadınlar Derneği Sakine Sayar, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Bilal Erman, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Parti Meclisi üyesi Hacer Elçin'den oluşan heyeti HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç ile görüştü.

'VÜCUDUNDA İŞKENCE İZLERİ VAR'

Ziyarette konuşan Gökhan Güneş'in halası Zübeyde Güneş, "Gökhan'ın vücudusunda işkence izleri var. Gökhan daha önce de polisler tarafından tehditler alıyordu, ajanlık dayatılıyordu. Sosyalist kimliğinden kaynaklı hedefti. Biz erken hareket ederek geri adım attırmış olduk.  Ailecek sürekli taciz edildik bu süreçte. Sürekli gözaltına alındık. Ancak geri adım atmadık" dedi.

Kimliği belirsiz kişilerce kaçırılıp beş gün alıkonulan Gökhan Güneş basın açıklaması gerçekleştirdi.

'YENİ BİR PROVANIN HAZIRLIĞIYDI'

HDP Grup Başkanvekilleri Beştaş, "Gökhan'ı dayanışma kurtardı. Hepimiz çok endişelendik bu süreçte. O kadar fazla kayıba tanıklık ettik ki '90'larda. Bugün yeni bir provanın hazırlığıydı bu" diye kaydetti.

ESP PM üyesi Hacer Elçin ise "Gökhan'ı birleşik mücadele ile aldık. Her yerde çok sayıda eylemler yapıldı. Sokaklarda mahallelerde yürüyüşler yapıldı. Bizim kayıplar mücadelesi deneyimimiz var. Bu faşizme karşı açılan bir gediktir" diye konuştu.

Kaynak: Etha 

Editör: TE Bilişim