Gazete Emek- Oy verme işleminin başlamasıyla birlikte bölgenin birçok yerinde hak ihlalleri bilgileri de gelmeye başladı. 

Kadıköy ve Esenyurt'ta muhtar adayları arasında kavga çıktı. Kadıköy'deki kavgada 1 kişi bıçaklandı. Bıçaklanan kişinin yakınları silahla ateş açtı.

Kadıköy Nihat Işık İlköğretim Okulu'nda iki muhtar adayının yakınlarından oluşan yaklaşık 15 kişi okulun koridorlarında kavga etti. Polisin müdahalesiyle gruplar dışarıya çıkarıldı. Gruplar okul önünde de kavga etti. Kavgada bir kişi göğsünden bıçaklandı. Bıçaklanan kişinin yakınları silahla ateş açtı. Silahlı kişiye polis müdahale ederek gözaltına aldı. Polis, kaçan diğer kişileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

ESENYURT'TA 7 GÖZALTI

Esenyurt'ta Güzelyurt Ali Çelebi Ortaokulu'nda da muhtar adayları arasındaki kavga çıktı. Kavgaya polis müdahale etti. Birbirine giren iki gruptan 7 kişi gözaltına alındı.

DİYARBAKIR'DA SOPALI BIÇAKLI KAVGA

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde sopalı ve bıçaklı kavga yaşandı.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde muhtarlığa aday olan 2 kişi ve yakınları arasında sopaların ve bıçakların kullanıldığı kavga çıktı. Kavgada 1'i ağır 2 kişi yaralandı

Mardin Yeşilli'de HDP'nin sandık görevlileri sabah saatlerinde evlerine yapılan operasyonla gözaltına alındı. HDP Yeşilli parti yöneticisi Nurullah Samaras hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı. 

Mardin'in Artuklu ilçesi Dara Mahallesi'nde muhtarlık için kavga çıktı. Kavga sonrası çok sayıda kişi yaralandı ve seçime bir süre ara verildi. Ardından sonra tekrar oy kullanma işlemleri başladı. 

Mardin Ömerli Kocasırt ilkokulu  1031 Nolu Sandıkta  Nadir Bingöl (Muhtar) isimli kişi Hikmet Özel isimli vatandaşın pusulasını yırtmış. Hikmet Özel’in oyu geçersiz olarak alınmış. Avukatlar olaya dahil oldu. Pusulayı kendisi yırtmadığı için seçmen Hikmet Özele yeni bir pusula verilmedi. 

Urfa'da da birçok hak ihlalli haberi geldi. Urfa'nın Siverek ilçesine bağlı Büyüktepe, Cinhisar ve Sarıkaya'da HDP sandık kurulu üyeleri alınmadı. HDP üyeleri YSK'ya itirazda bulundu ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Haliliye İlçesi Güzelgöz Ortaokulu'nda ise tutanaklar şimdiden imzalanmış. 

Siverek Günhisar Köyünde tüm oy pusulaları AKP meclis üyesi ile birlikte sandık başkanı ve üyeleri tarafından kullanıldığına dair bilgi geldi.

Malatya'da oy verme işlemi sırasında iki grup arasında çıkan kavgada 2 kişi tabancayla vurularak yaşamını yitirdi.
 
Malatya'nın Pötürge ilçesinde, oy verme işlemi sırasında çıkan kavgada 2 kişi, tabancayla vurularak yaşamını yitirdi.

Olay, saat 10.30 sıralarında Pütürge ilçesi Bölünmez Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Bölünmez Mahallesi İlkokulu'na kurulan sandık başında, oy kullanma işlemi sırasında iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında tabancayla vurulan Hasan Aktaş ile İlyas Aktaş, yaşamını yitirdi. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği kavganın ardından tabancayı ateşlediği belirtilen kişi gözaltına alındı. 2 kişinin cansız bedenleri, yapılan incelemelerin ardından morga kaldırıldı.

Güvenlik güçleri, olayların daha fazla büyümemesi için okul çevresinde ve mahallede geniş güvenlik önlemi alındı

Şırnak Beytüşşebap'ta resmi görevli olmadıkları halde üniformalı halde oy kullanmak isteyen askerler, HDP’li sandık görevlilerinin uyarısı üzerine üniformalarını çıkarmak zorunda kaldı. 


 
Kayıtları seçim öncesi usülsüz bir şekilde Şırnak kent merkezi ve Beytüşşebap’a nakledilen askerler, birliklerinden zırhlı araçlarla getirildikleri okullarda toplu bir şekilde oy kullanmaya başladı. Onlarca zırhlı araçtan oluşan konvoyla Şırnak kent merkezinde bulunan Edip Başar İlköğretim Okulu’na getirilen askerler için yoğun güvenlik önlemi alındı.
 
Askerlerin oy kullanmak için getirildikleri anlarda görüntü almak isteyen gazeteciler ise yine askeri görevlilerce engellendi.
 
Korucuların çoğunlukta bulunduğu kent merkezine bağlı Kasrik’te de sandık başına gitmeleri öncesi seçmenlere baskı uygulandığı bilgisine ulaşıldı. Oy kullanma işleminin sürdüğü okullarda onlarca uzun namlulu silahlı askerin  bulundurulduğu aktarıldı.
 

HDP adayına şiddet

HDP’nin Bağlar Belediyesi Eşbaşkan adayı Zübeyde Zümrüt’ün oy kullanım işlemini takip eden Jinnews muhabiri bir polis tarafından darp edilip, tehdit edildi. Duruma tepki gösteren HDP’li aday Zümrüt de aynı polisin şiddetine ve hakaretlerine maruz kaldı.
 
Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağlar Belediyesi Eşbaşkan Adayı Zübeyde Zümrüt, Bağcılar Mahallesi’nde bulunan Ali Kuşçu İlkokulu’nda oy kullandı. Zümrüt’e Eşbaşkan Adayı Zeyat Ceylan da eşlik etti. 

Zümrüt’ün oy kullanmasını takip eden Jinnews muhabiri Gülistan Azak, çekim yaptığı esnada polislerce engellenerek, darp edildi. Bir polis memuru çekim yapmasını engellediği Azak’a yönelik “Çekim yapamazsın. Kime hizmet ettiğin belli değil, defol buradan teröristsiniz” ifadelerini kullandı.


 
Duruma tepki gösteren Belediye Eşbaşkan Adayı Zümrüt de, aynı polisin şiddetine ve hakaretlerine maruz kaldı.
 
O esnada salona gelen bir polis amiri, şiddet uygulayan polisten HDP’li Zümrüt’ten özür dilemesini istedi. Bunun üzerine şiddet uygulayan polis memuru, “Söylediklerimden dolayı özür dilerim ama yaptıklarımdan dolayı özür dilemem” dedi.
 
Yaşanan bu olayların ardından oyunu kullanan Zümrüt ve beraberindekiler okuldan ayrıldı.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinin Kayahan (Xweşika) mahallesinde görevli avukat Eyyüp Aydeniz, HDP’li Fırat Akdeniz, Suat Öztürk ve Mehmet Emin Ay korucular tarafından darp edildi. Korucuların saldırısına askerler tarafından müdahale edilmediği belirtildi

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde sopalı ve bıçaklı kavga yaşandı.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde muhtarlığa aday olan 2 kişi ve yakınları arasında sopaların ve bıçakların kullanıldığı kavga çıktı.

Kavgada 1'i ağır 2 kişi yaralandı

Editör: TE Bilişim