Gazete Emek- Kadın örgütlerinin, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Kadıköy'de düzenlemek istediği eylem Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.


 

Kaymakamlık, eylemin "Toplumda infial uyandıracak milli, vicdani ve insani değerlere dokunabileceği, toplumsal iç barışı tehdit edebileceğini ve kamusal düzeni bozabileceği" bahanesiyle yasaklandığını duyurdu.


 

Kadın Meclisleri ise "Kadınları keyfi yasaklarla durduramayacaksınız. Hep beraber Kadıköy’de olacağız" diyerek yasakları tanımadığını söyledi.


 

KADINLAR GÖZALTINA ALINDI, GAZETECİLER ENGELLENDİ


 

"Şiddetsiz, sömürüsüz bir dünyayı mücadelemizle kazanacağız" sloganıyla Kadıköy Eminönü İskele Meydanı'nda toplanarak açıklama yapmak isteyen kadınlara, polis müdahale ederek çok sayıda kadını gözaltına aldı. Bu sırada haber takibi yapan gazeteciler de polis tarafından engellendi. 70'i aşkın kadın gözaltına alındı.


 


 

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ’NDEN 23 KADIN DA GÖZALTINDA


 

Ayrıca saat 14.00'te Süreyya Operası önüne buluşma çağrısı yapan İlerici Kadınlar Derneği’nin basın açıklaması da polis tarafından engellendi. Polis, Türkiye Komünist Partisi binası girişinde İlerici Kadınlar Derneği üyesi 23 kadını gözaltına aldı.


 

Kaynak:Artı Gerçek
 


 

Editör: TE Bilişim