Gazete Emek- Çocuklara yönelik '6 yaşında evlenebilirler' açıklamasıyla tepkilere neden olan Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız bu kez kadınları hedef alarak kadınların araç kullanmasının 'Ahlaki sıkıntı' olarak tanımlayıp,"Dinimizin hükümleri açısından tek sorun, kadının direksiyonda yanında mahremi yokken 90 km'den fazla araç kullanmasıdır. Çünkü Peygamber Efendimiz kadının 90 km den fazla bir yere bir tane iki tane üç tane kadında olsa yanında mahremi olmadığı sürece gitmesini yasaklamıştır. İstanbul'dan Bolu'ya bir hanımefendi araç kullanarak, veya başka bir bayanın aracına binerek gidemez" demişti.

NURETTİN YILDIZ'A KADIN MAKİNİST GÖRÜNTÜLERİYLE YANIT VERDİ

Nurettin Yıldız'ın çocukların ardından kadınlara yönelik yaptığı açıklamalara tepki gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yıldız'a Twitter hesabından paylaştığı bir video ile yanıt verdi.

 'DEĞİL ARABA METRO BİLE KULLANIRLAR'

Ekrem İmamoğlu, İBB Tv' tarafından hazırlanan kadın metro makinistinin tanıtım videosunu, "Kadınlar değil araba, tek başlarına metro treni bile kullanırlar. Tüm kadın makinistlerimize hayırlı yolculuklar ve başarılar dilerim" mesajıyla birlikte paylaştı.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim