Gazete Emek- Hilafet çağrısı ve çeşitli vaazları ile tepki çeken imam Halil Konakcı’nın kadınları giyimleri üzerinden hedef alması üzerine hakkında bulunulan suç duyurusu ile ilgili “işleme konulmama” kararı verildi. Cumhuriyet’in haberine göre, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Anayasa ve ifade özgürlüğüne işaret edilen kararda, “Bu düzenlemeler incelendiğinde ifade özgürlüğünün kişinin kendi fikrini herhangi bir baskı veya engellemeye maruz kalmadan dile getirmesi olduğu sonucuna varılır” denildi.

Cumhuriyet Savcısı Vahit Özcan tarafından verilen kararda, sözlerin “düşünce ve ifade hürriyeti kapsamında kaldığı, suç teşkil eden bir ifadenin bulunmadığı, suçun yasal unsurlarının oluşmadığı, herhangi bir araştırma ve soruşturma yapılmaksızın açıkça suç oluşturmadığının anlaşıldığı” savunuldu.

SOKAKLAR KASAP DÜKKANI GİBİ”

Konakcı'nın, kendi adını taşıyan YouTube kanalında yayınladığı ve tepki çeken videodaki söylemleri şöyle: “Sen bir baba olarak evinin dinini, diyanetini sağlamakla mükellefsin. Ayet var; erkekler kadınlardan üstündür. Hani kadın-erkek eşitliği diyorlar ya bu tamamen yalan. Çünkü Allah Kuran'da diyor ki; erkekler kadınlardan üstündür. İbadette bile eşit değiliz. Kadına cihat farz değil, savaş farz değil. Helal rızık mükellefiyeti yok kadının. O sizin göreviniz, adamların görevi. Ama her yerde kadın istihdamı var, daha cazip çünkü. Araba fuarı var. Mini etekli, kadın var. Araba lastiği fuarında kadın var. Bunu özgürlük zannediyorlar. Özgürlük diye anlattılar. Namazını kıldırt hanımına, başını örttür. Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık.”

Editör: TE Bilişim