Gazete Emek- Kars’ta MHP’nin başvurusu üzerine yeniden sayılmaya başlayan oylarda şu ana kadar açılan sandıklarda MHP'nin oylarında düşüş yaşanıyor.


 Kesin olmayan sonuçlara göre Kars Belediye Başkanlığı'nı HDP kazandı.

Fakat MHP sonuçlara itiraz etti. Bilgen, Kars’ta MHP’nin başvurusu üzerine YSK’nin hiç bir somut delil olmadan tüm oyların yeniden sayım talebini kabul ettiğini belirtti.

MHP’nin itirazının ardından Kars’ta sayım başladı. Şu ana kadar 10 kadar sandık sayıldı. Sayım devam ediyor.

AA’nın açıkladığı verilere göre Kars’taki oy dağılımı şu şekilde:

Oy sayım işlemi başladıktan sonra Kars Belediyesi önünde yaşanan hareketliliği Twitter hesabından paylaşan Kars Belediye Başkanlığını kazanan Ayhan Bilgen, konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda, "Görev teslimine kadar bir tek evrak imha olur, kaybolur yada yanarsa sonuçlarına katlanırsınız. Bugüne kadar dönen dolaplara göz yumanlar da suç ortağıdır" dedi.

Yeniden sayım sürecinde HDP'nin oylarının arttığını MHP oylarının ise düştüğünün görüleceğini de belirten Ayhan Bilgen, "Belediyede yangından mal kaçırma derdine düşenler için müfettişleri göreve çağırıyoruz.Elimizdeki hukuksuzluk belgelerini mazbatayı aldığımız gün yargı ve kamuoyuna sunacağız" ifadeleri kullandı.

Sayım sürerken HDP Kars İl Başkanlığı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda açılan 22 sandıkta HDP'nin oylarında artış yaşanırken, MHP'nin oylarında düşüş yaşandığı belirtildi.

Kaynak: Artı Gerçek
 

Editör: TE Bilişim