Gazete Emek- Şehiriçi dolmuş hattı soruna çözüm getirmek amacıyla iki kez ihaleye giden Kars Belediyesi, ilk ihalede katılımcı olmadığı gerekçesiyle, ikincisinde ise mevcutta şehir içi dolmuş taşımacılığı yapan kişilerin Belediye Binasına saldırmasından kaynaklı ihaleyi iptal edip 18 Haziran tarihine erteledi. Perşembe günü 3’üncü kez yapılması planlanan ihale bu kez de AKP’li Belediye Meclis üyelerinin engeline takıldı. Belediye Meclisi Başkanlığına yazı gönderen AKP’li Belediye Meclis üyeleri, ihalenin durdurulmasını ve iptal edilmesini istedi.

“AKILI KART SİSTEMİ DE İHALEDE OLACAK”

18 Haziran tarihine ertelenen üçüncü ihalenin şartnamesinde dolmuşlarda “akıllı kart” sistemi uygulaması da yer alırken, ihalenin 81 araç için gerçekleştirileceği,10 yıllık hat kiralama toplam bedelinin ise toplam bedelinin 7.290,000,00 Türk Lirası olacağı belirtildi.

HALKIN YÜZDE 65’İ ŞEHİR İÇİ ULAŞIMDAN RAHATSIZ

Kars’ta halkın büyük bir çoğunluğu, şehrin en büyük sorunu olarak şehiriçi ulaşımını gördüğü yapılan anketlerde de raporlanmıştı. Geçtiğimiz aylarda Kars Belediyesi’nin bağımsız bir araştırma şirketine yaptırdığı ankette, halkın %65’ten fazlası şehiriçi ulaşımdaki memnuniyetsizliğini dile getirmişti. Geçen hafta ise, Kars Belediyesi’nin şehirdeki toplu taşıma yöntemine ilişkin yaptığı mobil ankette, halkın %85.17’si “Kartlı Yeni Havuz Sistemi”ni istediğini belirtmişti.

Kaynak: Dokuz8HABER

Editör: TE Bilişim