Gazete Emek-Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Süleymaniye kentinde 4 Ekim’de uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi, Gazeteci ve Yazar Nagihan Akarsel’in cenazesi, sabah saatlerinde doğduğu Konya'nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Gölyazı köyüne getirildi. Kadınların zılgıtlarıyla karşılanan cenaze, yine kadınların omuzlarında köy mezarlığına götürüldü.

'NAGİHAN’IN MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Askerlerin Akarsel’in fotoğrafının taşınmasını engellemesine karşı direnen kadınlar, fotoğrafla beraber yürüyüşe geçti. “Jin, jiyan, azadî” yazılı dövizlerin taşındığı ve sloganın atıldığı yürüyüşün ardından kitle mezarlığa geçti.

Burada konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, “Nagihan hepimiziz. Nagihan’ı katletmiş olabilirler. Bizler Nagihan’ın yoldaşları olarak onun bıraktığı mirası devralıp, sonuna kadar mücadelesini sürdüreceğiz” dedi.

Akarsel’in cenazesi, sloganlar eşliğinde defnedildi. Akarsel’in mezarına karanfiller ve mor şal bırakan kadınlar, daha sonra aile evine geçti.

Akarsel ailesi, taziyeleri evinde kabul ediyor.


 

Editör: TE Bilişim